Консулът на България в Атина за циклона Янос: Няма данни за пострадали българи

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2020 в 13:42 2050 0

Няма пострадали български граждани, поне за момента нямаме данни. Има пострадало имущество на български граждани, основно автомобили, които са наводнени от потоците вода, които са се стичали от високите части на острова. Това заяви пред БНТ консулът ни в Атина Любомир Георгиев и допълни:

Имаме няколко получени сигнала за българи, притеснени от наводненията. Основно на остров Кефалония. Става въпрос за туристи.  До довечера се очаква да спрат валежите в Централна Гърция и Пелопонес, като циклонът се измества към о-в Крит. До неделя се очаква всичко приключи, като естествено ще трябва водата да се оттече.

От МВнР препоръчват гражданите да избягват пътуване в районите, засегнати от циклона Янос. Да информират свои близки относно местоположението си и за местата, в които възнамеряват да ги посетят. 

Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на полицията, пожарната и спешната помощ в района, в който се намират. При необходимост да се свържат с представителствата на страната ни в Гърция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови