Кметът на Кьолн: Жени, дръжте се прилично, за да не ви нападат чужденците

OFFNews 06 януари 2016 в 16:40 33186 66

Кметът на германския град Кьолн Хенриете Рекер заяви, че жените трябва да възприемат норма на поведение, за да предотвратят бъдещи атаки, подобни на случилите се в новогодишната нощ, когато десетки жени бяха подложени на сексуален тормоз от стотици мъже, съобщава британският в. "The Telegraph".

Рекер свика спешна среща с полицията вчера, за да обсъдят как най-добре да се справят с престъпленията, случили се след като около хиляда мъже безчинстваха в района на централната гара в града.

Тогава десетки жени се оплакаха, че са били опипвани и дори има случай на предполагаемо изнасилване.

Рекер е заявила, че ще бъдат засилени полицейското присъствие и видеонаблюдението около гарата.

Предложената норма на поведение на жените включва поддържането на една ръка разстояние от непознати, придържането към групата, с която се движат, и искане от минувачи за намеса при случай на посегателство.

"Тази норма е проектирана предимно за момичета и млади жени, за да се избегнат подобни случки", обяснява Рекер, добавяйки, че скоро ще бъде качена в интернет.

Думите ѝ провокираха вълна от недоволство сред обществото, защото извъртат гледната точка и представят жертвите за виновни.

Все пак кметът настоява, че туристите от други държави трябва да се съобразяват с нормите на поведение в Германия.

Политици, противопоставящи се на масовата миграция в страната, свързаха престъпленията с бежанците, които надхвърлиха 1 млн. в Германия през последната година. Други настояха да се изчака изясняването на случая, преди да бъдат обвинени бежанците.

Все още няма арестувани по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!