Казвай кода! Руски войник взе мултикукъра за готвене на украинка за електронен сейф за пари

OFFNews 14 ноември 2022 в 14:32 16701 9

Снимка

Битовата култура на средностатистическия украински селянин често предизвиква шок у окупаторите от дълбоката руска провинция.

Военнослужещ от руската армия влезе в украинския фолклор при бойците с автоматичните перални и тоалетните чинии, след като с насочен автомат поиска от жителка на село в Южна Украйна да му даде кода за отваряне на… мултикукъра, уред за готвене, който до този момент не бил виждал в живота си. Руският войник взел готварския уред за електронен сейф за пари, разказва самата стопанка, коят „посетил“ руснакът.

Във видео за телеграм канала „Одеса Официално“ домакинята разказва за това как въоръженият с автомат руски воин нахлул в дома й. Първо го впечатлили плъзгащите врати на гардероба.

„Дойде, един руски войник, слабичък, нещастен такъв, мрачен. Влиза в стаята, а там „шкаф-купе“ (гардероб с плъзгащи врати), отваря с автомата – раз, и те сами се затварят. И той: Уха!“, разказва жената.

После неканеният гост отишъл в кухнята. Огледал оборудването и насочил автомата към стопанката: „Казвай кода. Кажи кода от сейфа“! „А аз не го разбирам какво иска. Ааа, по едно време разбрах, казвам му, това се казва мултикукър, разбираш ли?“, обяснила жената и изгладила недоразумението. Оказало се, че воинът от руската армия помислил готварския уред с непозната за него конструкция и копчета за електронен сейф.

Автор на първоидеята за „шкафа-купе“ е Наполеон Бонапарт, който не харесвал ергенския безпорядък на офицерите и наредил униформите и другите им реквизити да бъдат зад параван. В средата на ХХ век в Калифорния идеята му била доразвита, след като американците заменили паравана с врата на колелца и я пуснали да се движи по релса. В Украйна гардеробите с плъзгащи врати се появяват в края на 90-те години на миналия век, но бумът настъпва едва с настъпването на милениума. но вероятно в Русия, в по-отдалечените и изолирани райони, от които идват част от войниците, не са запознати с този вид мебел.

Руснаците се дразнят на шегите на западноевропейците и украинците по техен адрес за културна и битова изостаналост на техни сънародници от дълбоката руска провинция, в частност, че не са виждали перална машина или тоалетна чиния. "Мога да използвам такава тоалетна, знам как се използва тоалетна чиния - с гръб към стената се сяда, знам, но предпочитам тоалетна в двора, никога не бих си сложил такова нещо да ми мирише в къщата", разказва в приятелски разговор с украински блогър руски пленник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

9

dolivo

15.11 2022 в 19:14

голяма страна, много сволочь, а в армията особена концентрация, както е ясно

тя и Америка голяма, и там има прост народ много, така че не глупостта на руснака е фрапираща

Контекста на въоръжен обирджия показва морала на средния войник. Банда крадци и убийци - който не е бил, вече е станал

Трагедията на войната

2051

8

Propaganda

15.11 2022 в 14:03

йеврак, берлегея, пешака, белатавеждъ и орднера...

...руССоробски свини, я пак ни разкажете за дълбоката рашка душевност, християнски ценности и великите им технологии.

345

7

Джендо Джедев

14.11 2022 в 21:25

Еврак,

Едва ли изобщо тия ватенки знаят какво е чип. :D

345

5

Джендо Джедев

14.11 2022 в 16:53

Иване,

Чак пък човешки...

-5426

4

Бай Пешо от Перни 6

14.11 2022 в 16:30

статии за хора с IQ 60, но като гледам добре се котират в Оффа :)

9030

3

Ivan Terziysky

14.11 2022 в 16:14

Бедна ви е фантазията какви човешки екземпляри съм видял в Коми ССР. И това е все още Европа, а пък оттатък Урал... Може да се каже, че за рашата няма вицове, всичко си е самата истина.

345

2

Джендо Джедев

14.11 2022 в 14:41

Ами много ясно - "Мултикукер - ето апарат нацисткий!", къде да види такова чудо тоя ватник!

625

1

1215

14.11 2022 в 14:39

Дерзайте тролове -помияри.