Как Антимайданът се гаври с Charlie Hebdo и Украйна (галерия)

Симона Костадинова Последна промяна на 27 април 2015 в 14:38 14275 28

Руското движение от поддръжници на Владимир Путин "Антимайдан" започна да издава сатиричен вестник, който осмива Запада и пародира френския Charlie Hebdo.

Руското издание се казва "Шарж и перо". То е безплатно и се разпространява около сградата на Украинския културен център в Москва. 

Първият му брой е посветен изцяло на събитията в Украйна. Вестникът включва политически карикатури и сатирични стихотворения, като според авторите му той идва "в отговор на френския Charlie Hebdo".

Самото движение, което издава сатиричния седмичник, беше създадено в началото на януари - като антипод на Майдана в Украйна, който стана символ на борбата на украинците да се откъснат от руското влияние и желанието им страната да започне стъпки за присъединяване към ЕС.

Основната цел на новото движение е в никакъв случай "да не се допуска майдан в Русия".

"Антимайдан" дори ще организира специални тренировъчни лагери за своите активисти.

Представители на движението твърдят, че в него ще се включат около 10 000 души - бивши военни, казаци, "спортсмени и байкъри".

Част от карикатурите, включени в първия брой на "Шарж и перо", можете да видите тук:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2015 в 12:44

Кънчо това променя ли факта, че псакито няма как да знае дали и колко са дали САЩ за майдана? Единствените пари за които е сигурно, че са предлагани по време на майдана са 15 милиарда от Путин. За тях той каза(за последно го каза когато отговаряше на въпроси на граждани), че ги е предложил но не незнайно защо майданаджийте не са ги приели.

28.04 2015 в 11:39

Седнал говорителя на държавния секретар да обсъжда с някакъв литовец колко били дали САЩ за майдана...


Седнал говорителя на държавния секретар да вика по телефона:
"Fuck the EU!"
Боже! Ма разбира се че не!


:)))))))))))28.04 2015 в 11:30

Кънчо едва ли си я измислил ти, само я разпостраняваш. Самата глупост е пълен кретенизъм. Седнал говорителя на държавния секретар да обсъжда с някакъв литовец колко били дали САЩ за майдана и как пратили снайперисти там. И то пред беркутаджии. Ако вярваш на това значи могат да те хванат и на гола кука.
Първо парите за майдана ако са дадени са дошли от ЦРУ и за тях последния човек който ще знае ще е псакито. За снайперистите положението е същото. Такаче този разговор няма как да се е провел най - малкото защото псакито не знае нищо за тях. А освен това едва ли щеше да стигне до това ниво в кариерата си ако допускаше такива детински грешки.

28.04 2015 в 10:24

О-о-ооооо Каси, гепи бе копеле! Къде се изгуби като старите пари? Днес не е петък, но може да ни зарадваш с 2-3 бисера до пладне.
:)))

Та какво викаш? Тия 5 "милярда" си е баш партенка на бай ти Кънчо? Сега остава да ме обвиниш, че съм разтривал Нуланд анално и онези курабийки дето ги носеше по майдана съм ги пекъл докато си почивам между сеансите, така ли?

28.04 2015 в 10:09

Кънчо пак ли распостраняваш слухове като това за 5 милиарда от псакито?
Сега американците дали адреса на националния педател на Украйна Бузина и някой го гръмнал. Ако е вярно мога да кажа ХВАЛА господа американци най - после да свършите нещо като хората. Така трябва да се постъпва с хората предаващи родината си за рубли. Само защо не помогнат и на нас, че при нас рубладжийте са повече от здравословното.

28.04 2015 в 10:08

Кънчо пак ли распостраняваш слухове като това за 5 милиарда от псакито?
Сега американците дали адреса на националния педател на Украйна Бузина и някой го гръмнал. Ако е вярно мога да кажа ХВАЛА господа американци най - после да свършите нещо като хората. Така трябва да се постъпва с хората предаващи родината си за рубли. Само защо не помогнат и на нас, че при нас рубладжийте са повече от здравословното.

28.04 2015 в 09:18

Смешното е ,че и двете издания са крайно леви(почти комунистически).Като Кънчо чиито единствени сексуални изживявания са когато види на снимка или на екран джуджето с фамилия женски полов орган!

28.04 2015 в 08:48

Чакай че забравих - и с Естония, Грузия и България!
Външният хомосексуалистически натовски посерко няма да си намери място, че е "изпуснат" в списъка!

Това копеле, беше ПЪРВИЯТ ОФИЦИАЛЕН МИНИСТЪР отишло на крака на новата фашистка власт в Куев.
:)))

28.04 2015 в 08:45

А майдан с Нуранд, $5млрд, Полша, Литва, НАТО, ЦРУ и Пентагона?
:))))Сайтът на украинските националисти "Миротворец", публикувал данни за "враговете на народа", е бил регистриран от Центъра на НАТО за съвместна киберотбрана (СCDCOE).
Под "врагове на народа" се имат пред дисидентите, които са в опозиция на сегашната власт в Киев, уточни телевизия "Раша тудей".
Като се позовава на информация за регистрацията на имената на домейните, телевизията разкрива, че организацията, която е регистрирала сайта, е именно този киберцентър. Той се намира в естонската столица Талин. Лицето, което е регистрирало ресурса, се казва Оксана Тинко. Адресът, посочен в регистрацията, съвпада с адреса на СCDCOE, публикуван на сайта на центъра.
Въз онова на анализа на регистрацията изданието прави извода, че СCDCOE е не само собственик на домейновото име "Миротворец", но е оказвал и техническа помощ на сайта.
"Миротворец" е разпространявал подробна информация за всеки, който е критикувал политиката на Киев, независимо дали става дума за опълченците от Донбас, журналисти, депутати и дори обикновени украински граждани, включително непълнолетни. В същия сайт бяха публикувани личните данни на убитите Олег Калашников и журналиста Олес Бузина. Нещо повече, малко преди смъртта си Калашников бе писал, че е започнал да получава заплахи, след като сведенията за него се появили в "Миротворец".
Но в събота базата данни на "Миротворец" бе изключена без обяснение на причините.
bgnes.com

28.04 2015 в 07:50

Антимайдан с бивши военни, байкъри, казаци и вся антихора в руслямската територия. Голяма сатира. Тури му сатиричния им вестник.