Испански вестник публикува отговорите на САЩ и НАТО на исканията на Русия

OFFNews 02 февруари 2022 в 21:13 4938 1

Снимка Архив

Испанският вестник "Ел Паис" публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ на предложенията на Русия за нови споразумения за сигурност, предаде ДПА.

Отговорите все още не са огласени официално. Автентичността на публикуваните в интернет документи обаче е потвърдена пред ДПА от източници от НАТО, както пред Ню Йорк Таймс - "от високопоставени европейски служители". Същевременно руската държавна информационна агенция ТАСС също публикува превод на отговорите от САЩ и НАТО.

В своите отговори Вашингтон и Алиансът дават ясно да се разбере, че повечето руски предложения са неприемливи. В същото време НАТО и САЩ оставят отворена вратата за конкретни преговори и нови споразумения. Става ясно, че Вашингтон е готов да обсъди обещание да не разполага ракети с наземно базиране или военни сили в Украйна, ако Русия поеме съответните ангажименти.

Освен това Съединените щати и съюзниците им от НАТО са готови да обсъдят и реципрочни мерки за избягване на опасни инциденти по въздух и море и да предприемат мерки, за да успокоят Москва, че в Румъния и Полша не са разположени крилати ракети "Томахок", съобщи Ройтерс.

САЩ отдавна твърдят, че европейският противоракетен щит на НАТО в Румъния и Полша няма за цел да поразява руски ракети, а да защитава от заплахи от Иран и Близкия изток.

НАТО и САЩ призовават Русия да сложи край на настоящото струпване на войски на границата с Украйна, като казват, че това е необходима предпоставка за провеждането на успешни преговори. В отговора на алианса се подчертава, че това условие е от основно значение за постигане на значителен напредък, предаде БТА. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира изтеклите документи. Руското министерство на външните работи отказа пред РИА Новости да потвърди или да отрече автентичността на появилите се в интернет документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

03.02 2022 в 03:10

Мошенници:)
Американската ПРО в Румъния и Полша, ПО ПРИНЦИП НЕ МОЖЕ да прехване нищо от Близкия изток. Толкова повече, че там няма нищо, което да може да долети до Европа.
Руските зенитки в Крим, сами по себе си, могат да се оправят с 80% от изстреляните по тях ракети. При нормална работа на придадените им средства за РЕП обаче, те ще изразходват под 40% от боекомплекта ракети, за 100% поразени цели.
И тук идва смехът на моряците. Хвърляйте си там ракетите, нали искате звездички на пагоните. Когато ние му боднем едно торпедо додето гръмне за пръв път, и първо на нас ще дадат звездички, хи-хи!