Илон Мъск с конспиративна теория за атаката над мъжа на Нанси Пелоси

OFFNews 31 октомври 2022 в 10:24 4160 1

Илън Мъск

Снимка OFFNews

Илън Мъск

Бизнес магнатът Илън Мъск пусна в Туитър конспиративна теория за атаката над Пол Пелоси броени дни след като пое контрола върху социалната мрежа.

Пол Пелоси е съпруг на председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и бе нападнат с чук в дома им в Калифорния в петък. Твърди се, че нападателят, идентифициран от властите като Дейвид ДеПейп, е казал "Къде е Нанси?" при атаката. Президентът Джо Байдън заяви, че тя изглежда е била планираната цел.

Илон Мъск, от своя страна, отнесе критики, че публикува необоснована теория на конспирацията за нападението над Пол Пелоси.

Споделянето на теорията на конспирацията от страна на Мъск е породено от туит на Хилъри Клинтън в събота. Бившата сенаторка от Демократическата партия сподели статия в "Лос Анджелис Таймс" за очевидните крайно десни пристрастия на ДеПейп.

"Има малка вероятност в тази история да има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед",

написа в Туитър милиардерът и сподели връзка към публикация, в която се представя конспиративна теория за нападението с чук. Тази конспиративна публикация е била във вестник "Santa Monica Observer", който The Times описва като "известен с публикуването на фалшиви новини".

Споделяне на този пост от страна на най-богатия човек в света идва на фона на опасенията, че под негово ръководство речта на омразата и тормозът в Туитър ще се разраснат, коментира британският "Гардиън". Мъск се опита да намали опасенията за увеличаване на вредните публикации под негова собственост, като например обяви, че ще има нов съветник за модериране на съдържанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-295

1

Vitorio

31.10 2022 в 10:53

Някой факти за младият Дейвид, емигрант от Канада, живеещ в нудистка комуна в Калифорния, препитаващ се от изработка на конопени бижута :)
Има и телефонно обаждане към 911 в което се разбира че Пол Пелоси и младият Дейвид са се познавали дори го нарича приятел...
Като се казва конспирация, трябва да се привеждат и някой факти от случката, за да не се вадят грешни изводи...
Палвник е дядо Пол, кара критическата на 80 години, кара Порше пиян, купонясва с нудисти и такивати ми работи!
Добре че младият левичар не е взел сърп а само чук...

 
X

Да помогнем на украинските деца!