ИДИЛ измъчва в мрачни затвори, бият пушачи в училищно мазе

OFFNews 30 март 2016 в 11:35 5991 12

Ислямска държава е създала десетки затвори в сирийската провинция Ракка. Хиляди мъже гният в тях, много от лидерите на терористичната групировка са бивши служители на службите за сигурност в Ирак и Сирия и спецове в мъченията. 

За това разказва Raqqa Is Being Slaughtered Silently - R.B.S.S., нелегална мрежа от журналисти, които рискуват живота си, за да изпращат снимки и новини от столицата на джихадистите Ракка. Според сайта един от мрачните зандани на ислямистите се намира в мазето на училище. Освен общи стаи, в него са обособени единични килии, както и специални места за бичуване и побои. В този затвор прибират хора, нарушили законите с външния си вид или запалили цигара на публично място. Патрули с коли дебнат за подобни нарушители. 

Друг затвор се намира в чашата на язовир Ефрат и е предназначен за хора, нарушили установения от ислямистите ред, или общували с враждебни към ИДИЛ медии. Задържаните попадат в него след като бъдат издадени от тайни шпиони на групировката, а всички надзиратели са с качулки, които скриват и лицата им, за да не бъдат разпознавани.

Има затвор и в центъра на града, който е по-скоро за временно настаняване, където задържаните се разпитват бързо, за да бъдат преразпределени към други зандани. 

Най-страшният с мъченията си затвор се намира в село в провинция Ракка, според информация на R.B.S.S. в него има и чужденци. Точното му място не е известно, той е обвит с мистерии за зверствата, извършвани от ИДИЛ. 

Целта е да се всява ужас и страх у местните хора и така да се предотвратява всеки опит и за най-малкото несъгласие с правилата, установени от Ислямска държава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!