HIMARS се появиха на източните граници на Русия, Москва протестира пред Япония

OFFNews 13 октомври 2022 в 18:48 18154 16

Първият американски HIMARS в 31-и учебен лагер Амами в Окума, Япония в края на август

Снимка Амами Шинбун

Първият американски HIMARS в 31-и учебен лагер Амами в Окума, Япония в края на август

Япония е извършила стрелби в близост до границата с Русия с реактивни системи за залпов огън HIMARS, идентични с тези, които носят смърт и разруха за руската армия в Украйна, предаде Ройтерс.

Според агенцията това е станало по време на съвместно японско-американски военни учения тази седмица, а Русия е протестирала пред японското посолство в сряда, тъй като стрелбите, които са имали изпитателен характер, са били в близост до границите на Русия. Силите за самоотбрана на Япония заедно със САЩ са провели военни учения на полигона Яусубецу на остров Токайдо.

„Разглеждаме състоялите се военни учения като предизвикателство срещу осигуряването на сигурността на далекоизточния регион на нашата страна и настояваме за незабавно прекратяване на подобни действия. Японската страна беше предупредена за неизбежността на ответни адекватни мерки с цел блокиране на военни заплаха срещу Русия“, се казва в съобщение на МВнР на Руската федерация.

Руснаците се оплакват, че когато е бил изграждан полигонът на остров Хокайдо МВнР на Япония уверявал, че няма планове да я използва за тестове на далекобойни оръжия.

В Русия HIMARS вече имат притеснителна репутация заради пораженията, които претърпя руската армия в Украйна в резултат на обстрела с американските системи. Киев ги използва ефективно за атакуване на руски командни възли, маршрути за доставка и складове, а в последните дни, според появили се видеозаписи, и за поразяване на жива сила на противника.

В момента отношенията между Москва и Токио са обтегнати и това е не само заради наложените от Япония санкции срещу Русия. Допълнително охлаждане настъпи през последните седмици, когато Русия първо арестува, а после изгони японски консул във Владивосток за предполагаем шпионаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5489

16

Те още са във война формално, ако не се лъжа. Не са подписали мирен договор заради Сахалин.

1780

15

Гузен негонен бяга. Преди осем месеца, ей тъй на, някак на майтап, докато си тренираха войничетата близо до укрсинската граница, руските части неусетно се озоваха на чужда територия и хоп - пона се една специална военна операцияаа... тя пък уж за няколко дни трябваше да привърши, пък отпра няколко месецааа... и то да устайм туй, ми и патроните зеха да свършват, ракетите ич ги нямааа... зле! ТОТАЛ ЩЕТА!!! Ама не за жертвата, ами за нападателя. Абее,
ОСИРКА !!!
Ами ся пък тез японци, ако земат пък да си поискат островите. КУРилски при това!
С туй име, ще разцепят задните (разбирай източни) части на империята, като варено пиле. Оная патка на риския герб, с двете глави, направо ще се разчекне по вертикала. Че и войска не остана... Зле!!!
Ай ся да видим, убао лий да ти дишат зад врата. Казват, че СПИН-ът често така започвал. В съпровод с пронизващи болки.

2073

14

Johnny B Goode

14.10 2022 в 00:34

Еврото, започнал си да виеш като флекс (да цитираме великия д-р Тони Филипов, виден познавач на руските мерзости в БГ)

Не се коси толкова за края на любимата ти матушка, на тези години е опасно. Ще те удари някоя дамла и ще осиротеем без най-интелигентния руски трол в сий форум.
Пази се, най-приятелски ти казвам. Не ни оставяй на Бармалей.

9347

13

Анализи

13.10 2022 в 23:36

Е какво ще направи Путин, ще стреля с радио управляеми прашки. Японците не са забравили, че Курилските острови са техни. Може би сега е моментът да си ги върнат.

10298

12

AntiZ

13.10 2022 в 22:50

Эвродебильны, каза ли нещо или пак се изпърдя?

1331

11

ваксиниран

13.10 2022 в 21:28

Пари им на гъзеца :D

12005

10

Стоян Иванов

13.10 2022 в 21:19

Щели да вземат ответни мерки...
Жалки параноици!

1166

9

Fari Matraji

13.10 2022 в 20:53

И все повече приятели си намират

1166

8

Fari Matraji

13.10 2022 в 20:52

Обкръжени са от приятелски държави просто....

345

7

Джендо Джедев

13.10 2022 в 20:50

Еврак,

А ти откъде знаеш, че на Луната няма атмосфера за дишане, да не си бил там? Или не знаеш...? :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!