Quantcast

Хакери откраднаха 4000 файла с пълните данни на агенти от ФБР

OFFNews Последна промяна на 13 април 2019 в 13:01 2658 0

Група хакери извърши опасна атака срещу голям масив на ФБР и се сдоби с данните на хиляди служители от американските правоприлагащи и федерални служби, съобщава порталът Tech Crunch, цитиран от Мениджър.

Изданието се позовава на анонимна кореспонденция с виртуалните престъпници и цитира част от нея: "Ние хакнахме повече от 1000 сайта. Сега структурираме получените данни и скоро те ще бъдат продадени!" На въпрос от изданието дали откраднатите от тях данни биха изложили на риск федерални агенти и служители от правоприлагащите органи, хакерите отговарят "Най-вероятно - Да!".

Хакерите са получили достъп до около 4 хиляди файла. Според медията става дума за данни, свързани с Националната академия на ФБР.

След атаката хакерите разполагат с имената на служители на реда и федералните служби на САЩ, техните адреси, лични и правителствени имейли и позиции.

Според медията става дума за данни, свързани с Националната академия на ФБР. В анонимна кореспонденция с авторите на материала хакерите признаха, че са хаквали повече от хиляда сайта, като са възнамерявали да структурират извлечената информация и впоследствие да я продадат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !