Гръмнаха в главата предателя на Украйна Иля Кива край Москва

Убийството вероятно е дело на митичния генерал-майор Кирило Буданов

OFFNews 06 декември 2023 в 18:57 15157 7

Кива
Предателят Иля Кива.

В Руската федерация е открит мъртъв бившият украински депутат Иля Кива, който предаде родината си и мина на страната на руските окупатори. Колаборационистът е бил убит с точен изстрел в главата.

Кива е намерен мъртъв в Московска област, съобщи руският телевизионен канал РЕН ТВ, позовавайки се на свои източници. Телеграм каналът "Спешно повикване 112" съобщи, че тялото на предателя е намерено в град Одинцово (административен център на Одинцовски градски окръг на Московска област).

"Намерен е мъртъв известният украински политик Иля Кива. Тялото на бившия депутат от Върховната рада е намерено във вилно селище... Полицията вече работи на мястото на инцидента", гласи съобщението.

Иля Кива избяга от Украйна в навечерието на пълномащабното нахлуване в Руската федерация под претекст, че отива на почивка на територията на ЕС. По-късно стана известно, че депутатът се намира на руска територия. Там той поиска политическо убежище и заяви, че в Украйна се опитва да го отвлече.

Върховната рада лиши беглеца от мандат, а правоприлагащите органи започнаха наказателно производство срещу него по няколко члена. По-специално той беше обвинен в държавна измяна. Освен това е заподозрян в деклариране на невярна информация.

На 13 ноември беше съобщено, че Кива е осъден задочно в Украйна на 14 години затвор и конфискация на имущество по няколко члена от Наказателния кодекс.

В рамките на специална операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) с леко стрелково оръжие е ликвидиран престъпникът и предател на Украйна - бившият депутат Иля Кива, съобщи агенция УНИАН като се позова информирани източници в правоохранителните органи.

Става дума за специална операция на ведомството.

Според други украински медии обаче убийството е извършено от ГУР - Главното управление на разузнаването, което се ръководи от митичния генерал-майор Кирило Буданов.

Руските медии откриват символика в ликвидацията на Кива толкова близо до Москва. Според тях по този начин Киев дава знак за способностите си на ключова дата - Никулден е професионалният празник на бойците от ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

7

deyan_h

08.12 2023 в 23:06

А, Буданов с едно приятелче миналата година края на февруари възира в Немция )) три бус цедеса с всички движими ценности. ))

Легенда ... )))

3251

6

динозавър

08.12 2023 в 23:01

Повече такива радости да ни доставя Кирило Буданов. А Путин да се крие в тунелите на Хамас, щото една птичка ми подшушна, че той е следващия.

5330

5

deyan_h

08.12 2023 в 22:41

Доколкото разбрах в гръб, и контролен в тилът.
В горичка, където е имал навик да записва клипчета...

Кива може да бъде разглеждан като "предател" само като опозиция на текущият режим.
Призивите му да се отстрелват "москали" биха ви се харесали....


Царев, Кива... отсвирването на Зеля от щатите...
Някой май се готви за преговори... )) ?

345

4

Джендо Джедев

06.12 2023 в 21:29

Много му вражеска фанелката на тоя кратунковец, бе! Няма ли някой кафтан за него, да бъде православен... :D

400

3

демотиватор

06.12 2023 в 19:42

Всекиму заслуженото.

4642

2

ctef

06.12 2023 в 19:39

Само така!
Да треперят следващите, сън да не ги хваща!

625

1

1215

06.12 2023 в 19:14

Так надо!так надо делать каждый день
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика