Говорителят на Белия дом напусна Тръмп, финансист ще управлява комуникациите

OFFNews 21 юли 2017 в 21:51 2617 1

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните гласове на правителството - подаде оставка днес, след само шест месеца на поста. Няколко часа по-късно на мястото му бе назначена Сара Сандърс.

Причината е несъгласието му с президента Доналд Тръмп, който реши да назначи финансиста от Уолстрийт за директор на комуникациите в Белия дом Антъни Скарамучи, предадоха Франс прес и Ройтерс. Скарамучи е стар поддръжник на Тръмп, близък с най-големия му син Доналд Тръмп-младши и с дъщеря му Иванка, пише "Ню Йорк Таймс".

Той ръководи инвестиционна фирма.

Антъни Скарамучи

Скарамучи идва на мястото на Майкъл Дубке, който подаде оставка на 18 май. Оттогава Белият дом няма директор по комуникациите и Спайсър пое и тази роля. Той е бил силно против назначението на Скарамучи.

Постът директор на комуникациите на хартия е със стратегическо значение, но говорителят на Белия дом е лицето и гласът на правителството, отбелязва АФП.

ДПА отбелязва, че Скарамучи има малък политически опит. Очаква се той да заеме новия си пост през август според служител в Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Оставката и назначението съвпадат с криза, разтърсваща Белия дом заради разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборния процес в САЩ през 2016 г. и за таен сговор с предизборния екип на Тръмп с Москва, напомня АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови