Германско село със 102-ма жители приема 750 мигранти

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2015 в 20:02 4917 4

Германски кмет

Снимка „Ню Йорк таймс“

Кметът Кристиан Фабел: „Нямаме инфраструктура за толкова много хора“.

От малко село в Германия се очаква да приеме 750 мигранти от Близкия Изток и Африка. За това се разказва в обширен репортаж на „Ню Йорк таймс“, подет и от други медии в САЩ.

Предвижда се бежанците да започнат да прииждат още утре, 2 ноември, в това „селище с една улица и красиви червени тухлени къщи“.

В началото на октомври правителството на провинция Долна Саксония пратило по електронната поща до Кристиан Фабел, кмет на Зумте (102-ма жители), известие, че селото му ще трябва да приеме 1000 души от търсещите убежище в Германия.

Жена му го уверила, че става дума за някаква шега: „Определено не може да е вярно“.

Не било шега. И Зумте стана пример за крайния натиск, стоварил се върху Германия, докато тя се блъска да намери подслон за хора търсещи спасение от бедността или войните в Африка, Сирия, Ирак, Афганистан и другаде. До края на годината те може да са над един милион в страната.

Дребна отстъпка към селяните направил служител на провинциалното правителство тези дни. Той казал, че бежанците, които ще започнат да идват в понеделник и да бъдат настанявани в празни сгради, ще са 500 или най-много 750.

Все пак, пише авторът на „Ню Йорк таймс“ притокът на хора поставя на изпитание границите на толерантност и гостоприемство в Зумте, както и в цяла Германия. Той внася и напрежение в политиката, създавайки дълбоки разделения в консервативния лагер на канцлера Ангела Меркел и разгорещявайки съзвездие екстремистки групи, които чувстват, че тяхното време е настъпило.

Действително, в селото един от малцината, които изглеждат ентусиазирани от плана за Зумте е Холгер Ниман, 32-годишен обожател на Хитлер и единствен неонацист, избран в общинския съвет. Той се радва на възможностите, които мигрантската криза предлага.

„Това е лошо за хората, но политически е добро за мен, казва Ниман за плана, с който мигрантите ще надхвърлят броя на селяните с повече от 7 срещу един.

Зумте няма магазини, няма полицейско управление, няма училище. А началният брой мигранти за посрещане е бил намален, за да се избегне задръстването на канализационната система, докато бъдат инсталирани нови помпи.

„Ние тук имаме нула инфраструктура като за толкова много хора“, е казал кметът Фабел, цитиран в репортажа, който подсказва каква е картината на много места в Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2015 в 16:22

Европейците ще се оправят, а тук някой ще продължават да ближат акото като професора по-долу.

02.11 2015 в 00:48

Еми ЧЕСТИТО на ЕВРОГЕЙТАЦИТЕ!

Така им се пада. Дори им ме малко. Още няколко милиона мангусти ще им дойдат добре, за да се ЗАТРИЕ окончателно ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Това е благодарение на криво разбраната ЛИБЕРАСТИЯ, ТОЛЕРАСТИЯ, МУЛТИКУЛТУРАСТИЯ и ПОЛИТКУРЕКТОРАСТИЯ. И посевместната педерастия.

Дето вика народа: "Пусни го под масата - то се качва отгоре". Като не искат бездарен австрийски художник, сега ще ги управлява БИВША КОМСОМОЛКА. Ето го резултата. Както върви, пак някой НЕПРИЗНАТ АВСТРИЙСКИ ХУДОЖНИК ще дойде на власт по изборен път. Омерзен съм.

01.11 2015 в 20:29

В Норвегия 14годишно момиче е брутално изнасилено от група мигранти, единия се оттървава с обществено полезен труд.

http://www.infowars.com/norway-immigrants-brutally-gang-rape-14-year-old-girl-one-gets-off-with-community-service/

https://pbs.twimg.com/media/CSq-rMfUsAAGk0v.jpg

01.11 2015 в 20:25

4годишно дете замервано с камъни защото ритнало футболна топка на мигрант

http://www.breitbart.com/london/2015/10/30/four-year-old-child-stoned-germany-kicking-migrants-football/

Германска църква изкъртва кръстовете и всички останали християнски символи, за да се чувстват мигрантите удобно.

http://www.breitbart.com/london/2015/11/01/parish-church-strips-crosses-pulpit-pews-comfort-migrants/

German children have to say muslimic credo (Schahāda) at Halloween [english subtitles">

https://www.youtube.com/watch?v=XN_rXta9LTo

"Убийство на честта" на 17годишно момиче от "британски" мюсюлманин, след като майка му казала че бил довел "мръсна бяла кучка"

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2510542/Britains-white-honour-killing-Teenager-brutally-murdered-Muslim-lo ver-exposing-relationship-family.html