Германия готова да приеме от Турция 1600 бежанци от утре

OFFNews 03 април 2016 в 09:25 1912 0

Германия иска да приеме 1600 бежанци в рамките на споразумението между Европейския съюз и Турция.

Това съобщи говорител на германското министерство на вътрешните работи, цитиран от вестник "Велт". това е първа стъпка, ако се наложи федералното правителство в Берлин е готово да осигури още 13 500 места.

Това са първите конкретни числа, които германското министерство на вътрешните работи посочва, отбелязва "Велт", цитиран от бТВ. Според данните от ведомството Германия ще започне да приема бежанци в рамките на споразумението още от утре. 

Турската организация на Червения полумесец пък подготвя център за 5000 мигранти в град Маниса, съобщи Франс прес, цитирана от БНР. В центъра ще бъдат приемани мигрантите, върнати от Гърция съгласно споразумението с Евросъюза. Подобни лагери се подготвят и в други градове по егейското крайбрежие като Чешме и Дикили, въпреки протестите на местните жители.

По информация на агенция АНА Гърция е готова да депортира първите 750 души утре и в сряда. Гръцките власти очакват дотогава подкрепления от общо 400 служители на агенцията Фронтекс. Първите петдесет френски полицаи за борба с безредиците пристигнаха вчера на остров Лесбос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови