Гърците: Затвор за Меркел! Германците: Мързеливци, продайте си островите!

28 юли 2012 в 16:30 2902 4

За гръцките медии Меркел е нацистка и чудовище, което заслужава съд и затвор.Снимка: БГНЕС
За гръцките медии Меркел е нацистка и чудовище, което заслужава съд и затвор.Снимка: БГНЕС

Ангела Меркел да бъде осъдена за геноцид! За това настоява гръцката жълта преса, за която федералната канцлерка е враг номер едно, съобщава в събота Deutsche Welle.

В Гърция медиите предпочитат се нахвърлят върху германската канцлерка, като най-много им харесва да я обличат в нацистка униформа.

Германската булевардна преса пък перманентно ругае фалиралите гърци, които мързеливо се припичат на слънцето, получават безсрамно големи пенсии и ограбват държавата си.

Високотиражният "Билд" дори посъветва "мързеливите гърци" да си продадат островите, за да се избавят от кризата.

Ангела Меркел твърдо държи първенството на "любима" жертва за гръцката жълта преса. След като пречупените кръстове и нацистката униформа вече явно се оказаха недостатъчни на войнстващите издания, те прибягнаха и към карикатури, на които канцлерката е изобразена като чудовище, което с размахан бич в ръката "предписва" на бедните гърци как да си оправят страната.

Месечното списание "Краш" обаче надмина всички. На корицата на последното си издание то показва "затворник 4339": канцлерката в белезници и с оранжева затворническа униформа, каквато носят осъдените на смърт престъпници.

Издателят на списанието Гиоргос Трангас, който според германския "Ханделсблат" бил "некоронованият крал на кресливо-сензационната гръцка журналистика", се кичи с титлата не без заслуги.

Трангас обвинява Меркел в "престъпления срещу човечеството" и пуска заглавия от типа "Изправете я на съд за геноцид срещу гърците".

Оттам нататък се твърди, че Меркел е превърнала Гърция в "нов концентрационен лагер", в който гърците били натиквани като "новите прокажени".

В кюпа на обвиняемите са и шефката на МВФ Кристин Лагард, германският финасов министър Волфганг Шойбле, председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, пише още Deutsche Welle.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови