Гърците: Затвор за Меркел! Германците: Мързеливци, продайте си островите!

Последна промяна на 28 юли 2012 в 16:30 1895 4

За гръцките медии Меркел е нацистка и чудовище, което заслужава съд и затвор.Снимка: БГНЕС
За гръцките медии Меркел е нацистка и чудовище, което заслужава съд и затвор.Снимка: БГНЕС

Ангела Меркел да бъде осъдена за геноцид! За това настоява гръцката жълта преса, за която федералната канцлерка е враг номер едно, съобщава в събота Deutsche Welle.

В Гърция медиите предпочитат се нахвърлят върху германската канцлерка, като най-много им харесва да я обличат в нацистка униформа.

Германската булевардна преса пък перманентно ругае фалиралите гърци, които мързеливо се припичат на слънцето, получават безсрамно големи пенсии и ограбват държавата си.

Високотиражният "Билд" дори посъветва "мързеливите гърци" да си продадат островите, за да се избавят от кризата.

Ангела Меркел твърдо държи първенството на "любима" жертва за гръцката жълта преса. След като пречупените кръстове и нацистката униформа вече явно се оказаха недостатъчни на войнстващите издания, те прибягнаха и към карикатури, на които канцлерката е изобразена като чудовище, което с размахан бич в ръката "предписва" на бедните гърци как да си оправят страната.

Месечното списание "Краш" обаче надмина всички. На корицата на последното си издание то показва "затворник 4339": канцлерката в белезници и с оранжева затворническа униформа, каквато носят осъдените на смърт престъпници.

Издателят на списанието Гиоргос Трангас, който според германския "Ханделсблат" бил "некоронованият крал на кресливо-сензационната гръцка журналистика", се кичи с титлата не без заслуги.

Трангас обвинява Меркел в "престъпления срещу човечеството" и пуска заглавия от типа "Изправете я на съд за геноцид срещу гърците".

Оттам нататък се твърди, че Меркел е превърнала Гърция в "нов концентрационен лагер", в който гърците били натиквани като "новите прокажени".

В кюпа на обвиняемите са и шефката на МВФ Кристин Лагард, германският финасов министър Волфганг Шойбле, председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, пише още Deutsche Welle.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2012 в 14:09

Ами гърците наистина са по-мързеливи от нас, а пък имат пенсии и заплати на западноевропейските държави. Питам, коя тяхна индустрия им осигури стандарта на живот, та да не пипват работа и постоянно да са по кафетата? Не, българите не злословят и не злорадстват спрямо "гръцкото нещастие" . ПАДА ИМ СЕ на византийците. Да пукнат от бедност! Защото не са дори близо до това на което се нагледахме за 20 години в България и мисля, че българите трябва да спрем да им съчувстваме и да ги лигавим, а трябва да им кажем в един глас: ХА! ДУ**ТЕ СЕГА ВИЕ! ЧЕСТИТО!

29.07 2012 в 15:01

Според мен става все по-очевидно, че Германия е проводник нa Хамериканските корпоративни и финансови интереси в Европа. Както знаем след 2рата световна война Западна Германия е била под техен чехъл, не ми се вярва че тези връзки сега са мъртви.

Това колко мързелви и бедни били гърците е медийна пропаганда. Създавайки подобен имидж на страната настройват европейските граждани срещу гърците. Добре познатата стратегия - Разделяй и владей!

Явно че се разработва механизъм, който да позволява да се смучат природните и генерираните ресурси от по-слабите и относително богати европейски страни в полза на по-влиятелните политически.

От една млада Гъркиня научих, че Герменците си произвеждат безплатен ток в Гърция, без да плащат нищо на страната.... Сега им се казва продайте си островите?!?!?!!

Същата стратегия/политика се води и срещу Испания, а и Италия е на мушка.
...

29.07 2012 в 12:00

Всичко е една игра.Нищо повече.Германия дължи на Гърция взет задължителен заем по време втората световна война.С лихвите към днешна дата, гърците,ако си го вземат ще успеят да погасят голяма част от заема си.Без да включвам репарации от страна на Германия за извършените убийства и разрушения приченени при напададението и на гръцка земя.Що се отнася за островите,определено има не населени които могат да се продадат и така да се сложи край на тази агония със съответният заем.За да не се стигне до тук ми дава основание да смятам,че както Мерекел така и част от елита на Гърция нямат интерес.Накрая ще добавя,че гръцката църква е най-големият земевладелец на страната която не бива облагана с данъци.Както върху земите така и върху сгради отдаваща под формата на наеми.

28.07 2012 в 22:46

Оф, колко са тъпи тези гърци, а Германия най-добре да ги остави да си пропаднат и да ги разкарат от съюза. Как може да са толкова неблагодарни, че да тръгнат да плюят така грозно...