Гърция въведе нови мерки в Атина, Солун и Халкидики

OFFNews 06 февруари 2021 в 15:01 2574 0

Нови противоепидемични мерки наложи Гърция в Атина, Солун и Халкидики, които влязоха в сила в 6 ч. днес и ще важат до 15 февруари, съобщи в. "Катимерини". 

В събота и неделя се налага вечер час, който започва в 18 ч. и приключва в 5 ч. сутринта. Излизането до 18 ч. е разрешено само с SMS по конкретни причини. Фризьорските салони, бръснарниците и др. ще работят само през делничните дни от 7 ч. до 20 ч., като през уикенда ще бъдат затворени.

В съботите ще работят само супермаркетите, хранителните магазини, пекарните, бензиностанциите и аптеките. Тяхното работно време е от 7 ч. до 17 ч. 

Пазарите също ще бъдат затворени през уикенда. 

Ограничителни мерки се налагат и в Тира, Миконос, Патрас, Агиос Николаос, тъй като заболяваемостта там е висока. Отворени остават само супермаркети, хранителни магазини и аптеки. Движенията към и от областите е сведено до минимум - влизането и излизането ще бъде разрешено само с цел работа.

Не е позволено да се извършват каквито и да било служби и ритуали в присъствието на вярващи в места за поклонение, с изключение на погребения.

Строителната дейност също е спряна за следващите две седмици. В петте области, както и в "червените" зони гражданите няма право да излизат от 18 ч. до 5 ч., освен по здравословни и служебни причини, както и за разходка на домашен любимец около мястото, където живеят. 

Затворени остават всички културни обекти. Спортните мероприятия са забранени, а ресторантите в цялата страна работят само за доставка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови