Гърция поиска нов заем от ЕС, обещава пенсионна и данъчна реформа

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2015 в 17:18 4578 5

Гърция отправи официално искане към Еврогрупата за трета спасителна програма в рамките на Европейския стабилизационен механизъм.

Атина обещава да осъществи пенсионна и данъчна реформа още от следващата седмица.

Надяваме се, че държавите членки оценяват спешността на нашето искане за заем, като се има предвид уязвимостта на банковата ни система и недостига на разполагаема ликвидност, пише в официалното искане на гръцкото финансово министерство.

До четвъртък вечерта Атина трябва да представи подробен план как правителството ще реформира икономиката на страната и какви мерки ще предприеме в замяна на заеми.

Европейските лидери ще проведат среща в неделя, за да решат дали планът е достатъчно добър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 01:24

Тая стара гръцка "плоча", дето я просврват по 2-3-4 пъти в годината не се ли изтърка вече?! С пращенето и изкривените си звуци, наподобяващи червена пръдня от преяждане, вече може само да дразни!

08.07 2015 в 21:27

Ципрас, както и нашите червени боклуци начело със съсела, страда от амнезия. Миналата седмица нагло декларираше че 48 часа след референдума ще подпише ново, изгодно за Гърция споразумение. Т.е. ще оноди тия дето даваха заеми на мизерната му държава.
Естествено, това не стана, и сега отново "обещава" всичко и на всички, само и само да се отърве от капана в който вкара партията си и държавата.
Нали ревеше за OXI бе мухльо?! Е, получи си го "oxi"-то... Сега целувай европейски или руски задници и се надявай да стане чудо...
Къде се изгуби видният червен глупак Балкански, да ни обясни колко бил омерзен от нещо си и да поФали др. Ципрас за неговата принципност (и наглост).

08.07 2015 в 18:56

Сега е добре да им кажат "OXI"

08.07 2015 в 18:10

Защо не?

08.07 2015 в 18:04

Лъжат . няма да направят реформи но ще изхарчат парите . Ще извадят друга партия с нов лидер който ще каже че предишните са виновни и ще поиска нов заем . Трябва да бъдат изгонени от Европейския съюз .
 
X