Френският вътрешен министър предупреждава за нови брутални атаки в страната

OFFNews 30 октомври 2020 в 15:34 2160 1

Снимка facebook/gerald.darmanin

Възможни са нови брутални атаки във Франция, тъй като страната е влязла във война с ислямистката идеология. Това заяви вътрешният министър на Франция Джералд Дарманин по-рано днес, предаде Ройтерс. 

Изказването му е във връзка с вчерашната атака с нож в Ница, където нападател с тунизийски произход и викове „Аллах Акбар“ обезглави жена и уби двама души в църква. Мъжът беше прострелян от полицията, като в момента е в критично състояние в болница.

„Водим война срещу враг, който е както отвътре, така и отвън“, заяви Дарманин пред радио RTL, цитирано от Ройтерс.

„Трябва да разберем, че е имало и ще има и други като тези ужасни атаки“, добави той.

Само седмица по-рано беше убит 47-годишният Самюел Пати, учител по история и география. Той е бил заплашван с дни след като показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед. 18-годишният убиец беше застрелян от полицията при опита за задържане. 

Вчерашната атака се случи във време, в което гневът на мюсюлманите нараства все повече, тъй като Франция защити правото си да публикува карикатури, изобразяващи пророка Мохамед.

Това стана повод и за масови протести, осъждащи страната и Макрон в няколко държави. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

30.10 2020 в 16:09

По-точниния глагол е не предупреджадава а призовава. Какво ако се окаже, че всичко това е една операция от отклоняване на вниманието на обществеността от сериозната икономическа в здравна криза, до която правителството на Макрон докара страната си. Сега вместо да протестира, а жълтите жилетки да се бият с полицията и да се искат оставки, народа ще си седи кротък и уплашен в къщи и ще гледа по телевизията как големият спасител на нацията и неговото смело правителство ги спасят от големия враг. Ако всичко върви по план, с цената на малко жертви, вместо да загуби следващите избори с гръм и трясък, той ще ги печели и благодарния френски народ ще го сложи на същия пиедестал като де Гол. Е може да пламне световен конфликт покрай това ама те и другите лидери не са в по-добра ситуация и ще са благодарни на Макрон.