Forbs обяви Тейлър Суифт за най-скъпоплатената звезда

OFFNews 12 юли 2016 в 21:24 4130 3

Певицата Тейлър Суифт оглави класацията на Forbs за най-скъпоплатените звезди в света. 

За последната година - от юни 2015 г. досега, тя е спечелила 170 млн. долара благодарение на успеха на турнето си "1989". 

Състоянието на певицата, което е успяла да натрупа за последните два месеца, е най-високото в кариерата ѝ. То е и двойно по-голямо от предишния ѝ рекорд от 80 млн. долара. 

На второ място беше класирана момчешката банда One Direction с приходи от 110 млн. долара. 

Трети в класацията на най-доходоносните звезди е Джеймс Патерсън, американски писател, известен най-вече с книгите си "Розите са червени" и "Крайбрежната къща". Неговата печалба за последните 12 месеца е 95 млн. долара.

Четвъртото място пък си поделят португалският футболист Кристиано Роналдо и популярният психолог и телевизионен водещ Доктор Фил със спечелени 88 млн. долара.

На осма позиция е вечният съперник на Роналдо – аржентинецът Лионел Меси, с изкарани 81.5 млн. долара.

На девето място в класацията на Forbs е Адел с приход от 80,5 милиона долара за последната година. Мадона е класирана на 12-о място със 76,5 милиона долара. На една позиция по-ниско е Риана със 75 млн. долара.

Суифт има голяма преднина и пред Кейти Пери, която миналата година беше най-печелившият музикален изпълнител със 135 млн. долара, а тази година е на 63-о място с 41 млн. долара. 

Стоте най-добре платени знаменитости в света са изработили общо 5.1 млрд. долара за последната година, което е повече от брутния вътрешен продукт на Белийз, Гамбия и Бутан, взети заедно, посочват от Forbs.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови