Китайски консорциум купи списание "Форбс"

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2014 в 18:15 3136 9

Стив Форбс
Стив Форбс

Китайски консорциум купи медийната група "Форбс". Това съобщиха от самото издание, цитирани от Би Би Си.

След като 97 години фамилията Форбс бе едноличен собственик медийната група, сега по-голямата част от акциите й преминават в компанията Integrated Whale Media Investments. Това е международен консорциум на инвеститори, базиран в Хонг Конг. Сумата, за която са купени акциите, не се съобщава.

Семейство Форбс съобщиха също, че все още притежава дял от компанията.

Стив Форбс остава председател на борда на медийната група и главен редактор на списание "Форбс".

"Това е повратна точка в развитието на компанията, основана от моя дядо преди 97 години. Продажбата трябва да се разглежда като възможност да продължим и заздравим своята мисия", написа в блога си Форбс.

Списанията, телевизиите и другите продукти на компанията достигат всеки месец до 75 милиона души по целия свят. 

"Форбс медия" ще продължи да бъде със седалище в САЩ, но вече има планове и за разширяване извън пределите на страната.

Списанието прави класации всяка година, като  сред най-известните са за най-богатите хора и за най-влиятелните личности на планетата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2014 в 22:15

Еми в Северна Америка може китайския да стане и основен език бе, ма не е сигурно, дали няма да има и руски, мексикански и арабски сектори. Споко, пак ще си остане многонационална държава де, хахаха...

20.07 2014 в 21:50

Насран Блядистански, правилно си се ориентирал да харесващ китайците, щото скоро в Блядистан официален език ще е китайският, и не само учи езика ами се научи и да работиш, щото за самагона ще забравиш а за купичка ориз доста работа ще трябва да свършиш, щото няма да има 11.8 рубли на дебилски пост!!!!

20.07 2014 в 21:36

Китай са изгряващия световен лидер, следван от Индия, Бразилия, Русия, Иран, Пакистан, Виетнам, Северна Корея и много други държави.

Пазарния комунизъм завладява света. Западния прогнил капитализъм кара на доизживяване. Четвъртия хилядолетен Райх пее лебедовата си песен.

Бъдещето ни принадлежи.

20.07 2014 в 21:09

@No#Profesor
Ok, добре.Това беше, което исках да разбера, благодаря все пак.Защото тук е пълно с разни, които не биха могли да посочат къде е Китай на картата (защото не знаят какво е това карта), но са чули-недочули нещо за комунизъм и си повтарят едно и също като развалени грамофони.Не би трябвало да им се връзвам, но е дразнещо.И да - " Няма перфектен строй. Няма перфектна държава." - с това съм напълно съгласен.за съжаление малко хора го разбират.

20.07 2014 в 20:48

Мда. Полека - лека ...
Преди време, купиха испанското футболно първенство. Утре ще купят английското кралско семейство, да им играят придворни шутове на вечеринките за годишнината от революцията. А америка ще я купят само за да я разглобят, да видят кво има вътре, и ще я хвърлят.
Такива ми ти работи в пазарната икономика, с извинение:))

20.07 2014 в 20:35

@qwerty,
бих искал да не използвате другарю в обръщението си към мен.
Бил съм лично в Китай. Имахме и бизнес за ръчно изрисуван фаянс за Италия в продължение на над 10 години, които пропадна точно заради "пазарния капитализъм". Точно в Китай под едни навесчета ме заведоха партньорите от Италия, за да покажат как 350 души рисуват, ядат, спят и всичко, за което се сети човек под този навес. И всичко това за купа храна и подслон.
Предлагам ако имате възможност да посетите и логистичните бази на Amazon.com и да видите темпото на работа там. Да видите отношението към персонала и заплатите.
Не искам сега да ми се обяснява как това е американска фирма, която експлоатира бедния китайски народ. Проверете с какъв минимален дял/% участва правителството на тази държава във всяка чуждестранна фирма, стъпила на тяхна територия. Дали можеш да си налагаш сам "прогнилата западна демокрация".
Стана много офф топик. Просто не бъдете крайни. Няма перфектен строй. Няма перфектна държава.
Просто ме подразни носталгията по комунизма, която блика в поста на Професора. Това е като носталгия по фашизма. Няма разлика!

20.07 2014 в 19:46

Другарю прогнил демократ, а Вие били ли сте в Китай и видяли ли сте това, което описвате, със собствените си очи?Или си говорите като развалена грамофонна плоча на принципа "Щом като в Китай на власт са комунистите - няма как да бъде по друг начин."?

20.07 2014 в 18:59

Професор Балкански,
искрено се забавлявам с Вашето мнение. Пазарен комунизъм! А защо не робовладелски комунизъм? Пожелавам Ви да се разходите из Китай, но не в големите и известни градове. Отидете в малките градове или селца и вижте сам "пазарният комунизъм" в действие. Говоря за едни навеси, под които деца работят на 24 часове смени.
Успех с туризма и химерата Ви!

Поздрави от прогнил демократ!

20.07 2014 в 18:54

Капка по капка..

Китай ще изкупи постепенно активите на Четвъртия хилядолетен Райх и няма да се налага да търси военно решение.

Пазарният комунизъм ще победи в световен мащаб. С прогнилата западна демокрация е свършено.
 
X