Фидел Кастро опроверга слуховете, че е умрял

Изпратил писмо на Диего Марадона, за да докаже, че е жив

OFFNews 13 януари 2015 в 08:29 9505 0

Фидел Кастро

Фидел Кастро е изпратил на футболната легенда Диего Марадона писмо, за да сложи край на слуховете за своята смърт, съобщи южноамериканската телевизионна мрежа Телесур.

За първи път от близо три месеца се съобщава за нещо, направено от Кастро, отбелязва Асошиейтед прес.

Телевизионната мрежа Телесур, която се финансира от Венецуела, Куба и други приятелски правителства, показа Марадона с писмото, подписано от 88-годишния Кастро в неделя вечерта.

Марадона каза пред Телесур, че в писмото от 4 страници Кастро говори за световното потребление на петрол, освобождаването от САЩ на трима агенти на кубинското разузнаване миналия месец и неотдавнашната среща на левия търговско-икономически съюз АЛБА на латиноамерикански държави.

Телесур се излъчва по държавната телевизия в Куба, където Марадона снима епизоди от телевизионно шоу, на което е водещ.

"Много съм щастлив да разбера, че той е добре", каза Марадона пред журналисти на летището в Хавана, преди да отлети от Куба.

Не бяха излъчени обаче записи с Кастро, който не се е появявал публично повече от година. Това предизвиква спекулации за неговото здраве, а неотдавна в социални медии се появиха дори слухове, че е починал.

Сериозно заболяване принуди Фидел Кастро да се оттегли от президентските си задължения през 2006 г., когато предаде ръководството на страната на по-младия си брат Раул, припомня АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!