Езиков тест за желаещите да имигрират в Англия

ОFFNews 12 октомври 2014 в 14:48 6549 5

Ед Милбанд
Снимка: Ед Милбанд

Всички чужденци, включително и българите, които искат да имигрират във Великобритания, ще трябва да държат тест по английски език, пише "The Guardian".

Лидерът на лейбъристката партия Ед Милбанд обяви, че ще лансира строги мерки по отношение на имигрантите от другите страни от Европейския съюз. Една от тях ще бъде чужденците да държат езиков тест, ако искат да живеят и работят в Обединеното кралство.

Милбанд заяви, че правилата за достъп до социални помощи за имигрантите трябва да е базирана на техния принос към държавата, основани на принципите за "отговорност и честност".

Лейбъристът се обяви и за по-строг граничен контрол, за да спре "експлоатацията, на която са подложени британските работници, заради това, че чужденците подбивали работните заплати на Острова.

Източници, близки до Милбанд, твърдят, че в плана на лейбъристите влизат и мерки като увеличаване на периода, в който имигрантите не могат да кандидатства за социални помощ. Те възнамеряват той да стане половин година. Също така ще предложат мерки да се спре изплащането на детски на семейства, чието поколение живее извън Англия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови