Еврокомисията нареди замразяване на "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 28 май 2014 в 20:17 5815 35

Проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство.

Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до ЕП и Съвета на ЕС относно стратегията за енергийна сигурност.

„Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията. В частност проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направи нова оценка на проекта в светлината на приоритетите на енергийната сигурност на ЕС”, се казва в една от точките на документа, които трябва да бъдат приложени в краткосрочен план.

Споразумението между България и Русия за "Южен поток" не отговаря на европейското законодателство, каза на пресконференция днес еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер.

"Южен поток" е проект за доставка на гориво, което вече достига до ЕС. Той ще промени количеството на доставяния газ. Това е нов път, а не нов източник, заяви Йотингер.

Оценяваме проекта от юридическа гледна и сме в контакт със съответните държави от ЕС. "Южен поток" би могъл да заработи с целия си капацитет поне след три години, затова не е решение за енергийната сигурност на ЕС в краткосрочен план. Имаме добра дискусия с българското правителство по този въпрос. Разглеждаме междуправителственото споразумение за този газопровод между София и Москва, чиито приложения не отговарят на европейското законодателство. Опитваме се да оценим доколко строежът на това съоръжение на българска територия може да бъде съобразено със законодателството на ЕС, допълни еврокомисарят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2014 в 11:35

Мурзилкиии, марш в Русия, сволочи!

29.05 2014 в 10:37

Защото тук повечето не могат да пишат правилно и са крайни русофоби, макар и да не знаят какво значи тази дума.

29.05 2014 в 09:42

И най-вече.
Защо така олигофренски си пишем все едни и същи коментари?

29.05 2014 в 09:38

А защо някой не е разглеждал доколко газопровода под Балтийско море, построен за клиент номер едно на Газпром, съответства на Европейското законодателство?

29.05 2014 в 09:31

o_sando 29

А какво ни чака с въдицата от ЕС, която отдавна ни излиза отзад. А какво ли го чака самия ЕС.

29.05 2014 в 09:28

Е, щом робовладелецът е казал, ние само можем да се джавкаме помежду си и да олизваме НЕГО! Дали обаче са ни добри езиците? Я малко да ги понарежат, за да може кефът за ЕС да е по- голям.Ето така трябва да мислим всички! Я сега подайте езиците за шлифоване!! И ти! ДА!!!! И ти!!

29.05 2014 в 09:14

През декември като застудее и украинцте почнат да крадат здраво ще видим каква песен ще запеете.
Бедни сте, щото сте прости.
И ще си останете прости!

29.05 2014 в 01:50

http://www.echo.msk.ru/news/1329600-echo/comments.html#comments

... посричайте из форума... ше ви просветне какво ни чака ако налапаме бесепарската въдица...

... хахахахахахахаха

29.05 2014 в 01:45


Большая часть газопроводов в России эксплуатируется уже свыше 20 лет
28 мая 2014 | 23:01
Ситуацию со старением объектов "Газпрома" МЧС России называет напряженной. Впрочем усилия концерна по поддержанию технического состояния газотранспортной системы спасатели считают эффективными. Всего, по данным МЧС, износ основных производственных фондов и потенциально опасных объектов в России, прежде всего химических и взрывоопасных, уже превышает 70%.

... с тея убаФци ли налитате да се целивате... с пеяниците!

... хахахахахахахаха

28.05 2014 в 23:25

Кръгъл шапкар, кратуната ти квадратна даже не може да стане, казах ти да ходиш да джавкаш, пък Боко Тиквата може и филия с мас да ти намаже, а ако имаш яка захапка и с телешка пържола може да те нахрани.

Аба помияр си, ще караш на мас!!!