Quantcast

Еврокомисията нареди замразяване на "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 28 май 2014 в 20:17 5628 35

Проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство.

Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до ЕП и Съвета на ЕС относно стратегията за енергийна сигурност.

„Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията. В частност проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направи нова оценка на проекта в светлината на приоритетите на енергийната сигурност на ЕС”, се казва в една от точките на документа, които трябва да бъдат приложени в краткосрочен план.

Споразумението между България и Русия за "Южен поток" не отговаря на европейското законодателство, каза на пресконференция днес еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер.

"Южен поток" е проект за доставка на гориво, което вече достига до ЕС. Той ще промени количеството на доставяния газ. Това е нов път, а не нов източник, заяви Йотингер.

Оценяваме проекта от юридическа гледна и сме в контакт със съответните държави от ЕС. "Южен поток" би могъл да заработи с целия си капацитет поне след три години, затова не е решение за енергийната сигурност на ЕС в краткосрочен план. Имаме добра дискусия с българското правителство по този въпрос. Разглеждаме междуправителственото споразумение за този газопровод между София и Москва, чиито приложения не отговарят на европейското законодателство. Опитваме се да оценим доколко строежът на това съоръжение на българска територия може да бъде съобразено със законодателството на ЕС, допълни еврокомисарят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2014 в 11:35

Мурзилкиии, марш в Русия, сволочи!

29.05 2014 в 10:37

Защото тук повечето не могат да пишат правилно и са крайни русофоби, макар и да не знаят какво значи тази дума.

29.05 2014 в 09:42

И най-вече.
Защо така олигофренски си пишем все едни и същи коментари?

29.05 2014 в 09:38

А защо някой не е разглеждал доколко газопровода под Балтийско море, построен за клиент номер едно на Газпром, съответства на Европейското законодателство?

29.05 2014 в 09:31

o_sando 29

А какво ни чака с въдицата от ЕС, която отдавна ни излиза отзад. А какво ли го чака самия ЕС.

29.05 2014 в 09:28

Е, щом робовладелецът е казал, ние само можем да се джавкаме помежду си и да олизваме НЕГО! Дали обаче са ни добри езиците? Я малко да ги понарежат, за да може кефът за ЕС да е по- голям.Ето така трябва да мислим всички! Я сега подайте езиците за шлифоване!! И ти! ДА!!!! И ти!!

29.05 2014 в 09:14

През декември като застудее и украинцте почнат да крадат здраво ще видим каква песен ще запеете.
Бедни сте, щото сте прости.
И ще си останете прости!

29.05 2014 в 01:50

http://www.echo.msk.ru/news/1329600-echo/comments.html#comments

... посричайте из форума... ше ви просветне какво ни чака ако налапаме бесепарската въдица...

... хахахахахахахаха

29.05 2014 в 01:45


Большая часть газопроводов в России эксплуатируется уже свыше 20 лет
28 мая 2014 | 23:01
Ситуацию со старением объектов "Газпрома" МЧС России называет напряженной. Впрочем усилия концерна по поддержанию технического состояния газотранспортной системы спасатели считают эффективными. Всего, по данным МЧС, износ основных производственных фондов и потенциально опасных объектов в России, прежде всего химических и взрывоопасных, уже превышает 70%.

... с тея убаФци ли налитате да се целивате... с пеяниците!

... хахахахахахахаха

28.05 2014 в 23:25

Кръгъл шапкар, кратуната ти квадратна даже не може да стане, казах ти да ходиш да джавкаш, пък Боко Тиквата може и филия с мас да ти намаже, а ако имаш яка захапка и с телешка пържола може да те нахрани.

Аба помияр си, ще караш на мас!!!