ЕС налага пети пакет от санкции срещу Беларус от другата седмица

OFFNews 12 ноември 2021 в 21:34 1457 0

Снимка Европейска комисия

Другата седмица Европейският съюз за пети пореден път ще наложи на Беларус пакет от санкции, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас по време на визитата си в Ливан. 

Посещението му е част от обиколката в страните по произход на мигрантите, които се превозват със самолети в Беларус и се прехвърлят на границата с Полша, Литва и Латвия, предаде БНР. 

Според зам.-председателя на ЕК трябва да се изгради международна коалиция срещу използването на хора за политически цели. По думите му хората трябва да са наясно с това, което се случва:

"На хората се продават лъжи от международни трафиканти, които ги качват на самолетите за Минск и им създават илюзии, че ще им гарантират безопасно преминаване в Европа! Няма да позволим това да продължи! Вече задействахме няколко пакета от санкции срещу режима в Беларус и ще ги подсилим с пети пакет, който ще бъде приет следващата седмица."

Маргаритис Схинас каза още, че ЕС ще работи рамо до рамо със САЩ и други страни, така че санкциите да бъдат ефективни от декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews