ЕС и Канада подписват CETA в неделя

OFFNews 29 октомври 2016 в 08:44 5837 8

Тази неделя, 30 октомври, в Брюксел ще се срещнат представители на Канада и ЕС, за да подпишат търговското споразумение CETA, съобщи БНР.

„С удоволствие заявявам, че ЕС е готов да подпише всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) с Канада. Това представлява крайъгълен камък в търговската политика на ЕС и нашия ангажимент към нея", заяви премиерът на Словакия Роберт Фицо.

Форумът беше отложен в четвъртък заради ветото на Белгия, чийто регион Валония искаше още гаранции в текста на споразумението. След постигането на вътрешнобелгийски компромис снощи посланиците на ЕС дадоха формално зелена светлина за подписването на СЕТА. Това ще стане в присъствието на канадския премиер Джъстин Трюдо и председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

„Мисията изпълнена! Току що се разбрах с премиера Джъстин Трюдо да проведем Срещата ЕС-Канада тази неделя“, написа и Туск в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

8

Red or Dead

29.10 2016 в 17:11

““““....между Баце и неговия приятел Джъстин?..““““““““


Нямаш предвид Джъстин.....Бийбър.....;)

77927

5

El Commandante

29.10 2016 в 10:14

След което разбира се, когато се окаже че СЕТА е супер неизгодно за България, позицията веднага ще се промени на: Орешарски подписа с гадните канадци.

77927

4

El Commandante

29.10 2016 в 10:10

На бас, че на българския избирател цялата работа ще бъде представена като лична договорка по телефона между Баце и неговия приятел Джъстин?

13531

1

Traqn Savov

29.10 2016 в 09:38

Сега като паднат митата канадските стоки могат да се окажат по конкурентно способни от европейските...

С две думи очаквайте доста закрити предприятия и доста хора изритани на улицата и без работа..

А другите трябва да се свият, не забравяйте че Европа е с висок жизнен стандарт, за да се покрие този стандарт трябва да е скъпо всичко.

Но! за нас няма да ни засегне това, понеже нямаме нито работеща икономика, нито едно работещо предприятие, нямаме нищо, ние сме консуматори, а евтини стоки и консуматори е равно на много добре...
 
X

Да помогнем на украинските деца!