Пречупиха Валония, ЕС и Канада подписват CETA

OFFNews 27 октомври 2016 в 14:16 12822 31

Политическите лидери в Белгия постигнаха консенсус за това страната да подкрепи търговското споразумение между ЕС и Канада, което стана известно като CETA. 

До момента белгийската провинция Валония отказваше да подпише споразумението. Поради тази причина съгласието си за него не успя да даде и Белгия, а за да бъде подписано, то трябва да е одобрено от 28-те членки на ЕС.

Днес белгийски политици разговаряха отново с местните власти във Валония и са постигнали консенсус, който дава право на Белгия да одобри споразумението, съобщи белгийският премиер Шарл Мишел, цитиран от Би Би Си. 

Той изрази надеждата си, че договорът ще бъде подписан в най-скоро време. 

Подписването на споразумението трябваше да се състои днес, на среща на върха ЕС - Канада. Официалната церемония обаче беше отменена, след като Валония до последно отказваше да даде съгласието си. 

Останалите страни членки вече дадоха съгласието си. 

Предстои да се определи дата за официално подписване на споразумението, до което се стигна след 7 години преговори. 

От това дали СЕТА бъде подписано зависи и отпадането на визите за Канада за българските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

31

Traqn Savov

27.10 2016 в 21:51

С тези обещания гадовете се издигнаха. Но те ви лъжат! Те не изпълниха обещанията си. Няма и да го направят! Диктаторите са свободни, но поробват народа. Нека се борим за това! Нека се борим за свободата на света – за премахването на границите, алчността, омразата и презрението. Нека се борим за свят на разума, свят където науката и прогресът ще донесат щастие на всички. Войници, в името на демокрацията, нека се обединим!

25665

27

Victimized

27.10 2016 в 18:59

107. Служба "Военна информация" (Military Information Service)
108. Служба "Военна полиция" (Military Police)
109. Авиоотряд 28 (Airsquad 28)
Знаеш ли какво е това ??
Ще ти кажа, понеже знам , че вие на въпроси не отговаряте.
Така завършва списъка от точно 109 точки , включващи министерства и служби които са се подписали под договора, съответно подлежат на всичко написано в него.
Отговори ми отворко, какво точно общо имат авиоотряда или служба Военна информация с ТЪРГОВСКО споразумение ??
ИЛИ
"99. Изпълнителна агенция "Държавна собственост на Министерството на
отбраната" (Executive Agency "State Property at the Ministry of Defence")"
Или
"96. Дирекция "Оперативно издирване" на Министерство на вътрешните работи
(Directorate "Operative Investigation" at the Ministry of the Interior)"

25665

26

Victimized

27.10 2016 в 18:54

Лошо е когато откровено неграмотни идиоти в парламента подписват договор от 1598 страници , който не е преведен на български, съответно 90% от депутатите и чиновниците в парламента и правителството не са прочели , честно казано дори и да е в плюс за България , в което дълбоко се съмнявам, е абсолютно безобразие , че се приема без подобаващ обществен дебат.
И на този етап, ти продължаваш да говориш за правила, което е монументална арогантност...

25665

25

Victimized

27.10 2016 в 18:50

Да, но явно ти не правиш, митата и регулациите са единствените лостове за оказване на влияние от страна на гражданите които са се обединили във формата на република, към корпорациите . Понеже ако не са те и тези държавни рамки, реално никой не те спира да нарамиш една торба царевица и да отидеш да я продаваш в Лувъра, освен факта ,че си скъсан форумен бачкатор който не може да си позволи дори и пътя до там. Но от друга страна мултимилиардните корпорации могат да построят мол голям колкото Банкя за една седмица, в него да сложат 150 000 вида царевица на 200% по ниска цена от теб, така от теб ще си купуват само хората които могат да си позволят и искат да ядат "био-храни", или както им викахме в края на миналия век , храни !! А когато всички търговци обеднеят понеже не произвеждат и не продават нищо , няма да има никой който може да си позволи натурално отгледани продукти ...
Толкова е просто, че чак ме боли главата като трябва да се разправям с откровени тролове като теб .....

25665

22

Victimized

27.10 2016 в 18:32

"Victimized, никакви мита и никакви субсидии."

Хубаво е, че поне почнахте да си го казвате директно, искате да отпаднат всякакви правила, след което да наложите СЪС ЗАКОН "независим" арбитраж, който ще раздава правосъдие, когато възникне спор, а такива ще възникнат почти мигновено, но ще бъдат удобно подминати от такива като теб и останалите дето нямате никаква идея какво точно отстоявате..