Ердоган и Путин започнаха преговорите в Санкт Петербург (видео)

OFFNews 09 август 2016 в 14:38 5608 14

Турският президент Реджеп Ердоган пристигна за срещата с руския си колега Владимир Путин в Санкт Петербург. 

Това е първата среща на двамата от ноември миналата година, когато турски военни свалиха руски самолет Су-24, което доведе до разрив в отношенията между двете страни. 

Затоплянето на отношенията започна преди седмици, след като Ердоган изрази съжалението си за свалянето на самолета, а след телефонен разговор между двамата Путин премахна ограниченията за пътуване на руски туристи в Турция. 

Срещата между Путин и Ердоган започна с ръкостискане. 

"Подкрепата ни по време на преврата е принципна позиция - ние винаги ще бъдем против подобни неконституционни действия. Надявам се, че под вашето ръководство турският народ ще възстанови реда и законността", отбеляза Путин в началото на срещата. 

По време на преговорите двамата ще обсъдят възобновяването на чартърните полети между Русия и Турция, вноса на турски храни в Русия. Предполага се, че сред обсъжданите теми ще е още възобновяването на проекта "Турски поток", като още вчера Ердоган обяви, че Турция има готовност веднага да направи стъпки за подновяването му. 

От Кремъл съобщиха преди срещата още, че е възможно да бъде повдигнат и въпроса за това Турция да плати компенсация за сваления самолет. 

След срещата Путин и Ердоган ще се срещнат и с представители на турските и руските делови кръгове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

13

Red or Dead

09.08 2016 в 22:55

Албанският бахур “произвеждан“ от братята Гранит и Таулант Джака, е най-вкусният бахур на Земята.....

Който не вярва......да пита леля Владичка, тя е експерт в тази област;)

63994

12

Red or Dead

09.08 2016 в 21:49

Г-н Йончев, нещо не разбирам...да не би да има ....НОВИ правила за коментиране.......значи “гумени глави и ...Идиоти“ са нарушаване на правилата, а я виж коментарчето под мен.....

“... руските лайномети...“

А за спама на потребител 'чесън' от последните дни хич и не искам да споменавам....давам пример веднага http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Iran-ekzekutira-iadren-fizik_633853.html...коментар №3 нарушава поне 3 точки от правилника, не е по темата, изцяло на чужд език....и се повтаря многократно из всички теми, НО това са му обичайна част от коментарите, след като може да го прави безнаказано.....къв е проблема.......

Нека да бъдете така добър да ни кажете как да се обръщаме към “умните красивите“.....за да не нарушаваме правилата за коментиране и да не ги стресираме.....оказа се, че те се стресират и то обръщението “умни красиви“....считали го за подигравателно....и как да наричаме “тупето ненчово“ без да нарушаваме правилата....

7506

10

Путинката побързала първа да се обади на Ердоан след пуча.
До оня ден врещеше, че му забили нож в гърба...:-)