Една жертва и трима тежко ранени в Хайделберг. Стрелецът е 18-годишен германски студент

OFFNews 25 януари 2022 в 12:13 1784 0

Снимка БТА/АП, архив

Стрелецът от Хайделберг е убил един човек и е ранил тежко други трима, преди да се самоубие. Жертвата е жена на 23 г., пише dpa.

Самият той е 18-годишен германски студент. Той откри огън вчера в аудитория на Университета в Хайделберг, Югозападна Германия, където самият той следвал. В нея имало 30-ина души, включително и българка.

Германската полиция съобщи, че нападателят е бил въоръжен с две оръжия, използвал е "дълъг пистолет" и е стрелял "диво" в амфитеатралната зала.

Масова стрелба в университета в Хайделберг, има ранени

Кръвопролитието предизвика продължителна операция в университетския кампус. В рамките на 43 секунди полицията е получила 7 сигнала и изпрати 400 свои служители на място, допълва dpa.

Органите на реда поискаха хората да избягват района, за да може спасителните екипи и медицинските служители да могат да се движат свободно.

Според местни медии стрелецът не имал религиозни, нито политически мотиви.

Полицията претърси апартамента му в Манхайм. В телефона му откри съобщение, което той изпратил по WhatsApp малко преди стрелбата. В него той пише, че "сега хората трябва да бъдат наказани".

18-годишният младеж няма криминално минало.

Хайделберг е университетско градче с около 160 000 жители.

Страната има една от най-строгите политики за ограничение на оръжията в Европа. Стрелба в училища е нещо рядко срещано. Всеки под 25 г. трябва да получи свидетелство за психологическа пригодност, за да получи разрешително за оръжие.

Първоначално полицията съобщи за четирима ранени. По-късно потвърди, че един от тях е починал в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови