Джон Кери: Знайте, че САЩ е партньор и приятел на България

Борислава Бибиновска 01 март 2013 в 10:00 2686 5

Джон Кери Снимка: ЕПА/БГНЕС
Джон Кери Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият държавен секретар на САЩ Джон Кери поздрави България по случай 3 март.

"От името на американския президент Барак Обама и на народа на САЩ имам удоволствието да поздравя българите по случай националния ви празник 3 март", се посочва в поздравителния адрес на Кери, публикувано на официалния сайт на Американския департамент.

"Този септември нашите две нации ще отпразнуват 110 години от двустранните дипломатични отношения.Като близък приятел и съюзник в НАТО, признаваме безценния принос на България за постигане на общите ни цели по света."

В официалното обръщение на Вашингтон към българския народ се посочва още, че САЩ и България продължават да си сътрудничат в много области, включително и по въпроса за глобалната сигурност, прилагането на законите, разширяването на общите икономически и търговски връзки, както и в подпомагането на демократичните преходи по целия свят.

"Заедно работим, за да вдъхнем на милиони хора надежда за по-демократично и мирно бъдеще", се казва още в обръщението. - В този специален ден знайте, че САЩ е ваш партньор и приятел". 

Пожелавам на всички българи всичко най-хубаво и с нетърпение очаквам в бъдещесътрудничеството помежду ни да се задълбочи още повече", завършва обръщението си Джон Кери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!