Двама убити при нападение във френския град Шоле

OFFNews 14 ноември 2020 в 20:54 5698 0

Двама мъже са убити, а една жена е ранена при нападение с хладно оръжие пред жилищна сграда във френския град Шоле, съобщи Франс прес.

По първоначална информация има задържан.

По думите на прокурор Анже Ерик Буяр засега не е обявена отговорност за терористично нападение. 

Пожарникари и полицаи са обградили периметъра около резиденция Льоклер в град Шоле. Кметът Жил Бурдулекс заяви, че е нападнато възрастно семейство и още един човек.

Полицейски източник съобщи, че е задържан мъж в един от апартаментите. По първоначални данни мъжът слязъл от апартамента си и срещнал във фоайето човек, когото нападнал, като му нанесъл удари по главата. Първата жертва е починала от нараняванията.

След това мъжът излязъл от сградата и отишъл в парка, където нападнал възрастна семейна двойка. Съпругът - на 83 години, починал на път за болницата. 81-годишната му съпруга е с тежки наранявания, но животът й не е в опасност.

След нападението мъжът се върнал в апартамента си, където бил задържан от полицията. Мотивите за деянието му все още не са известни, предаде БТА.

Атаката се случва на фона на серия нападения във Франция. В началото на ноември мъж обезглави жена и уби още двама души в църква в Ница. Малко по-рано гръцки православен свещеник бе прострелян в църква в центъра на град Лион. Миналия месец учителят Самуел Пати бе жестоко убит в Париж, след като показа пред учениците си карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изразяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови