Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Арестуваха заподозрян за нападението на гръцкия свещеник в Лион

OFFNews 01 ноември 2020 в 08:45 3062 0

Полицията в Лион залови заподозрян за стрелбата срещу гръцки свещеник вчера, предаде Euronews. 

Френският президент Еманюел Макрон нарече зачестилите убийства "ислямска терористична атака" и разположи хиляди военни в страната.  

Вчера гръцки православен свещеник бе прострелян в църква в центъра на френския град Лион. Извършителят е избягал веднага след атаката, съобщават полицията и очевидци.

По свещеника е стреляно два пъти в коремната област, докато затварял църквата. Духовникът е получил спешна медицинска помощ на място, тъй като животът му е бил застрашен. Откаран е в болница в тежко състояние.

Преследването на нападателя е продължило няколко часа. Все още мотивът остава неясен. Властите са започнали разследване за опит за убийство.

От полицията съобщиха, че лицето, което е задържано, отговаря на описанието на свидетелите. По време на ареста заподозреният не е носел пистолет. 

Престъплението се случва два дни след последната брутална атака във Франция, в която мъж влезе в църква, обезглави жена и уби още двама души в Ница. Преди две седмици учителят Самуел Пати бе жестоко убит в Париж, след като показал пред учениците си карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изразяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews