Двама българи са арестувани в Гърция - изтезавали, пребивали и ограбвали проститутки

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2020 в 19:00 3856 0

Снимка pixabay

Двама българи са арестувани в Гърция по обвинения за изнасилвания, грабежи, причиняване на тежки телесни повреди и съпротива по време на задържане, съобщи newsbg.eu.

Мъжете, наречени "дракони", са разпознати от проститутки, които изтезавали, биели и ограбвали. Двамата са криминално проявени и са направили самопризнания. 

3 момичета от Албания, Украйна и Русия, съответно на 23 и 24 години, са потвърдените жертви на мъжете. Очаква се след разпростанението на снимки на задържаните жертвите да станат повече. 

24-годишната Анна от Украйна е била пребита и изнасилена в състояние на безсъзнание. След като разбрала какво се случва, започнала да се съпротивлява на едни от "драконите", 40-годишен, като го ударила в лицето и очите. В яростта си мъжът счупил черепа и лявата ръка на момичета с дървена бухалка. 

След ареста станало ясно, че той е бил арестуван и преди от гръцките власти. Имал 4 различни фамилии и 6 лични имена. Обирал е офиси и апартаменти. Освободен е през 2019 година. На 24 април м. г. срещу него е издадено прокурорско разпореждане за настаняване в психиатричната болница Дафни, считан за опасен, както за себе си така и за околните. 

Освен това той е излежал наказание за тежка кражба и чака присъда за кражба под друго име. 

Вторият извършител е 35-годишен мъж, който е бил арестуван за трафик на мигранти и наркотици. Срещу него е издадена забрана за напускане на страната. 

40-годишния е арестуван в хотел на улица „Керамеон“, като е оказал съпротива, а другият е арестуван на улица „М. Вода“ в центъра на Атина. В хотела са намерени предмети на жертвите, включително бижута, мобилен телефон и хотелска карта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови