Дутерте: Разстрел за всеки, който създава проблеми по време на карантината!

OFFNews 02 април 2020 в 14:34 5787 1

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. С това той си навлече остри критики, пише "Гардиън" днес.

"Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той. Думите му доведоха до ареста на 21 души, които очевидно бяха излезли на улицата, за да искат помощ от правителството. За протеста им няма разрешение - обяви полицията и така оправда арестите. Сайтът Rapper, цитиран от "Гардиън" обаче твърди, че не е ясно дали всички тези хора са протестирали, или някои от тях просто да търсели храна.

Притесненията как бедното население на страната ще оцелеят в едномесечните ограничения се увеличават. Мнозина от 48-те милиона души разчитат на дневната си надница, за да нахранят семействата си. Правителството обеща помощи на 18-те милиона най-, най-бедни, но раздаването им не е започнало заради административни пречки.

В сряда вечерта Дутерте призова хората да почакат за помощта с думите: "Дори и да се забавят, ще пристигнат и няма да си отидете гладни. Няма да умрете от глад".

"Няма да се разколебая. Заповедите ми са към полицията и армията, барангай (малки административни единици във Филипините, подобни на квартали), че ако там има проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият и животът ви е застрашен, застреляйте ги. Разбирате ли? Мъртви. Вместо да създават проблеми, ще ги пратя в гроба" - казва на фона на положението на хората диктаторът Дутерте в тв обръщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

02.04 2020 в 16:17

Дутерте е фен на Сталин, а? "Нет человека, нет проблемов", или както там се пише? Щото така решава всички проблеми във Филипините.