Quantcast

Дронове ще пазят от маймуни реколтата в Япония

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2016 в 12:10 3384 1

Маймуни

Снимка ТАСС

Маймуни очакват атака от въздуха с дронове

Ръководството на японската префектура Токио възнамерява да създаде специални зони за полети на безпилотни летателни апарати, предаде ТАСС. Дроновете ще се използват за различни цели - от доставки на хуманитарна помощ при извънредни ситуации до прогонване на маймуни и други вредители, застрашаващи реколтата. 

През декември Япония прие поправки в законодателството си и забрани полетите на дронове без специално разрешение над гъстонаселените райони на градовете, в зоните край летищата, над стратегически военни обекти, правителствени сгради, атомни централи и други. В забраната попада и столичната префектура.

В момента се разработват нови нормативни документи, които да намалят ограниченията. Дискутира се каква да е мощността на радиосигнала, с който се управляват дроновете. Сега мощността е ограничена, за да не се смущават интернет-мрежите, радио- и телевизионните антени. 

Мерките обаче пречат при наблюдението на вулканите. Приближаването до кратерите им е забранено в радиус от 5 километра, а разстоянието не позволява да се управляват по радиото квадрокоптери с камери, които да снимат вулканите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2016 в 12:17

А в село Буковлък Плевенско, кметът играе ролята на нощно охрана и не спи през нощта. И маймуни в Буковлък няма.