Доналд Тръмп е изписан от болницата

OFFNews 06 октомври 2020 в 07:12 3129 0

Снимка архив

Американският президент Доналд Тръмп напусна военната болница "Уолтър Рийд", където беше настанен в петък след положителен тест за COVID-19, съобщават световните агенции.

Той напусна болницата с хирургическа маска, а преди да се качи в черен автомобил вдигна палец. След това с хеликоптер стигна до Белия дом.

При пристигането си Тръмп свали маската си, с което предизвика критики. По-рано той написа в "Туитър", че се чувства добре. 

„Не позволявайте на вируса да ви доминира. Не му позволявайте да превземе живота ни. Не му позволявайте да се случи. Ние сме най-великата държава в света. Връщаме се. Връщам се на работа. Ще бъда пред вас като ваш лидер. Трябва да го направя. Знам опасността, но трябва да го направя. Трябва да застана отпред и да поведа”, категоричен беше Доналд Тръмп.

Към момента поне 20 души в Белия дом са заразени, пише "Вашингтон Поуст"

Тръмп планира да участва в насрочения за другата седмица следващ дебат с кандидата на демократите на изборите другия месец Джо Байдън, предаде ДПА, като се позова на негов говорител.

Вторият дебат между президента републиканец и кандидата на демократите на президентските избори в САЩ на 3 ноември е насрочен за 15 октомври в Маями. Предвидено е Тръмп и Байдън да отговарят на въпроси на избиратели, отбелязва ДПА.

Имаше опасения, че президентът вече може да е бил заразен с коронавируса по време на първия си дебат със своя съперник в Кливланд преди седмица, когато те бяха на разстояние от два метра. Тръмп и Байдън съответно са на 74 и на 77 години и са в рисковата категория.

Кандидатът на демократите няколко пъти даде отрицателна проба на тест за коронавирус през последните дни и изрази готовност да участва в следващия дебат, ако здравни експерти потвърдят, че това ще е безопасно за него.

Съперникът на Байдън каза по телевизия Ен Би Си, че "има от какво да се безпокоим, около 210 000 души починаха". "Надявам се никой да не излиза от болница, мислейки си, че това не е проблем. Това е сериозен проблем", заяви Байдън за COVID-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.
Кандидатът на демократите наблегна, че е важно хората да носят маска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!