Денонощна операция след самолетната катастрофа край Сочи, извадиха 11 тела

offnews 26 декември 2016 в 12:40 12940 1

Мащабната издирвателна операция след катастрофата на руския военен самолет в Черно море продължава денонощно.

Самолет на руското Министерство на отбраната Ту-154 се разби вчера, малко след излитането си, с 92 души на борда. Със самолета са пътували музиканти от армейския ансамбъл "Александров", журналисти и военни. Те са отивали в Сирия.

В операцията край Сочи са включени около 3500 души на кораби, хеликоптери, джетове и подводници.

Руските власти се опасяват, че няма да бъдат открити оцелели.

Днес е ден на национален траур в Русия.

Издирвателният екип, включващ 139 водолази, работи и през нощта, а операцията не е спирала и за минута, каза говорителят на Министерството на отбраната майор Игор Конашенков на брифинг в понеделник сутринта.

Той съобщи, че от началото на операцията са били открити 11 тела и "154 части".

През нощта са били използвани и мощни прожектори, за да осветяват мястото.

Първоначално определената територия, в която се извършва издирването, от 10,5  кв. км е била разширена, допълни говорителят.

Части от самолета са били открити на 1,5 км от бреговете на Черно море край Сочи и на дълбочина от 50 метра, съобщиха от министерството в неделя.

10 от телата и 86 от частите са откарани в Москва за идентификация.

В понеделник руският министър на транспорта Максим Соколов обяви, че тероризмът не е сред основните версии за възможните причини за катастрофата. Те са свързани с метеорологичните условия, с пилотска грешка или технически проблем.

Все пак, подчерта министърът, е твърде рано да се правят предположения.

Руски медии пишат, че черните кутии са били локализирани и вероятно не са повредени.

Самолетът изчезна от радарите 2 минути след излитането си от летището в Сочи в 5,25 ч. местно време. Той трябваше да кацне в Латакия, Сирия. Самолетът е излетял от Москва, а в Сочи е презаредил гориво. На борда бяха 64 от членовете на ансамбъла "Александров" - официалният музикален състав на руската армия.

Ансамбълът "Александров" е създаден през 1928 г. Той включва хор, оркестър и танцьори. Кръстен е на името на основателя си - композиторът и хоров диригент Александър Василиевич Александров. Александров (13 април 1883 г., с. Плахино, Рязанска област - 8 юли 1946, Берлин) е автор на химна на СССР. Носител е два пъти на Държавната награда на СССР - през 1942 и 1946 г. "Александров" има официалното право да използва името Хор на Червената армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!