Дъщеря на хонконгски магнат брани гейбрака си в отворено писмо

OFFNews 29 януари 2014 в 13:58 7525 0

Джиджи Чао (дясно) и партньорката й
Джиджи Чао (дясно) и партньорката й

Дъщерята на хонконгския магнат Сесил Чао написа отворено писмо на баща си в опит да го умилостиви по повод нейната различна сексуалност.

Фамилията се прочу покрай брака, който преди година младата мис Джиджи Чао сключи с друга лесбийка. Тогава Сесил Чао обяви, че би дал 65 милиона долара, за да открие подходящ мъж на дъщеря си.

33-годишната Джиджи се омъжи във Франция за дългогодишната си приятелка през 2012 г.

В писмото, публикувано в няколко хонконгски медии, тя моли баща си да приеме партньорката й като нормално и достойно за уважение човешко същество.

"Има много добри мъже. Но те просто не са за мен. Съжалявам, че си останал с впечатление, че в Хонконг няма достатъчно мъже, за да си избера", пише тя, след като миналата седмица баща й удвои обявената многомилионна "награда" за евентуалния бъдещ зет.

Младата жена казва, че винаги би простила на баща си, понеже той вярва, че действа за нейно добро, и не го моли да става сърдечен приятел с партньорката й. "Но ще значи безкрайно много за мен, ако я третираш като нормално човешко същество, което е достойно за уважение", добавя Джиджи Чао.

Гей браковете в Хонконг не са позволени, макар хомосексуалността да не се преследва от закона от 1991 г, съобщава Би Би Си.

Сесил Чао има мащабен бизнес с имоти и превоз на стоки.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови