Четирима българи са евакуирани от Израел със самолет на испанските ВВС

OFFNews 12 октомври 2023 в 10:59 714 0

Летище Бен Гурион

Снимка Архив

Четирима българи са евакуирани от Израел със самолет на Кралските военновъздушни сили на Испания. Това стана ясно от публикации в медиите, където се уточнява, че те са били във втория самолет, изпратен да прибере испанските туристи от Тел Авив, съобщи БНР.

Самолетът вече е кацнал на испанска земя. Новината потвърди лично министърът на външните работи Хосе Мануел Албарес. 

Във военния самолет, изпратен за Израел от правителството, е имало 149 испанци, 15 граждани на ЕС, 36 души от Латинска Америка и 20 от трети страни. Освен 4-мата българи от страните на Евросъюза са пристигнали трима унгарци, двама германци, двама румънци и по един човек от Италия, Литва, Полша и Португалия.

Няма информация дали българите живеят постоянно в Испания, или са били превозени до Мадрид по линия на международното сътрудничество.  

България евакуира 92-ма българи и един хърватин с първия полет, в който пътува и транспортният министър Георги Гвоздейков, на 9 октомври. Правителственият самолет „Еърбъс 319“ върна и втора група от 87 български граждани. Още наши сънародници искат да напуснат Израел, но засега нов полет не се предвижда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки