Части от руската армия вдигнати в най-високата степен на бойна готовност

OFFNews 17 март 2015 в 12:11 7989 27

Части от руската армия приведени във висока степен на бойна готовност

Снимка Министерство на отбраната на Руската Федерация

Подразделения на руския войски са вдигнати под тревога по време на учение. В него участие взимат Балтийският флот на Южния военен окръг и на въздушнодесантните войски. Целта на учението е да се провери боеспособността на войсковите съединения, съобщава руското министерство на отбраната.

Военните части и съединения бяха приведени в пълна бойна готовност и започнаха движение към сухопътните и морски полигони, съобщава руското министерство на обраната. Стратегическото командно-щабно учение трябва да провери степента на готовност на системите за оповестяване и управление на войските в условията на най-висока степен на бойна готовност.

В същото време в рамките на започналата вчера внезапна проверка на бойната готовност на Северния флот екипажите на кораби, заедно с авиацията, ще търсят атомни подводници на условния противник в акваторията на Баренцово море. Морската пехота от своя страна извърши десант в необорудван район на крайбрежието на Арктика. Край Мурманск бяха дислоцирани десетки тежки вертолети.

Военна активност имаше днес и в западните региони на Русия, където екипажите на 1500 танка започнаха тактически учения с бойни стрелби. Внезапните проверки на боеспособността на руската армия започнаха да се провеждат редовно от началото на 2013 година, след като Сергей Шойгу беше назначен от президента Владимир Путин за министър на отбраната. Вчера президентският говорител Дмитрий Песков заяви, че военните маневри от последните дни нямат нищо общо с международната обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!