Правителството внесе в НС законопроект за батальон на НАТО у нас

OFFNews 13 март 2015 в 22:55 8967 28

В петък, малко преди да изтече работният ден на деловодството на парламента, Министерският съвет внесе законопроект, с който се узаконява разполагането на батальон на НАТО в България.

Пълното име на законопроекта е: "Законопроект за ратифициране на Споразумението за поддържане на гарнизон (GSA) между Република България, представяна от Министерството на отбраната, и Върховното главно командване на обединените въоръжени сили в Европа (SHAPE) относно Базова поддръжка на Модул на КИС със способности за развръщане (DCM), 2-ри Свързочен батальон на НАТО (2NSB)".

На заседанието си на 11 март правителството одобри текста на законопроекта, с който се предлага на Народното събрание да ратифицира подписаното през миналата година споразумение за поддържане на гарнизон между България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили в Европа.

С него се определят условията за установяване, функциониране и осигуряване на комуникационния модул у нас.

Мобилният комуникационно-информационен модул принадлежи към командната структура на Алианса, което му позволява да се ползва от общото финансиране на организацията.

Попълването на щата на модула е национална отговорност, докато комуникационно-информационното оборудване следва да бъде предоставено по линия на общото финансиране на НАТО, уточняват от правителствената информационна служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!