Вторият по ранг генерал на НАТО в Европа идва у нас

OFFNews Последна промяна на 17 март 2015 в 08:01 9508 7

Генерал Ейдриън Брадшоу

Снимка aco.nato.int

Заместник-върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Ейдриън Брадшоу пристига на официално двудневно посещение в България.

В рамките на визитата си той ще се срещне със заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев, с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и ще посети 68-а бригада за специални операции.

По време на посещението на генерал Ейдриън Брадшоу ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с генерирането на сили за операции на НАТО, бъдещото сътрудничество в рамките на НАТО и провеждане на съвместни учения с Българската армия, съобщават от Министерството на отбраната. В разговорите ще бъдат засегнати още операция „Решителна подкрепа“ в Афганистан (“Resolute Support”), развитието на кризата в Украйна и други теми, свързани с Балканския регион.

Очаква се да бъде обсъдено и разполагането на батальон на НАТО в България. Законопроект за това беше внесен в петък, в края на работния ден в деловодството на парламента. 

Генерал сър Ейдриън Брадшоу заема поста заместник-върховен командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО от март 2014 г. Той е вторият по ранг в командването на обединените сили на НАТО в Европа. Ключовият пост обикновено се заема от офицер от Великобритания или Германия. Сред основните му задължения са координацията на взаимодействието между НАТО и Европейския съюз, както и генерирането на сили за операции. Генерал сър Ейдриън Брадшоу е офицер от армията на Великобритания, бил е заместник-командващ на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - ISAF, командващ на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина - ALTHEA както и командващ на Сухопътните войски на Великобритания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2015 в 14:01

До чужденеца (пост 5)

Първо ти като си чужденец какво се месиш в това какво да искат българите?!?

И второ не мислиш ли, че 2 века да ни управляват византийци, още 5 века турци (османци) и 50 години руснаци са ни достатъчно, че вече си постлал червеното килимче на американците или там каквато сбирщина от етносси и народи живее и сформира САЩ. Казваш, че Русия се съсояла от колонизирани територии, айде тогава преди да продължиш да пишеш глупости където ти падне, прочети и историята на САЩ и открий разликите. Или предпочиташ британска и френска армия на българска територия, тогава прочети българската история от кръстоноснте походи насам и ако ми покажеш поне 1 случай в който те да са дошли да ни помогнат а не разграбят или разпокъсат те черпя бира (ако имаш 18 де).

Трето - казваш че русофилията е болест... Да ама не си познал. Не русофилията е болест, болест са всички форми на ФИЛИЯ, които включват името на страна отпред, ако тя не е твоята родиа. Ама така де ти се казваш "чужденец" та знам ли те къде си се пръкнал и си дошъл да ми насаждаш чужда идеология и чужда армия в страната.

17.03 2015 в 12:31

Само за протокола.Роско Путиту ще му отваря ли вратите,като портиерче?

17.03 2015 в 12:17

само да не правят грешка да мобилизират

______ огнетеният българин

или да въвличат България във военни действия срещу която и да е страна от региона. Тогава ще стане ясно какво мисли

______ огнетеният българин

по въпроса.

17.03 2015 в 12:05

ДругарЕ, свърши вашата. С Путя или без от вас вече нищо не зависи.

Сега колкото и да се напъвате, пред вас вече не е огнетеният българин, а една машина, която ще ви смачка като гниди.

17.03 2015 в 10:13

Украинският военнослужещ, който прегази дете в Константиновка, вероятно е бил пиян
17 Март 2015 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Киев. Украинският военнослужещ, който прегази дете в източния град Константиновка, вероятно е управлявал бронетранспортьора след употреба на алкохол, съобщава украинското издание „Вести“, като се позова на пресслужбата на областната дирекция на МВР в Донецка област. Военнослужещият, който вчера е изгубил управление върху машината и тя е блъснала няколко пешеходци, вече е изпратен на медицинска експертиза. По данни на очевидци, той е бил в състояние на алкохолно опиянение, но това ще се установи със сигурност едва след медицинската експертиза.
След инцидента в града избухнаха безредици.

17.03 2015 в 10:12

8-годишно момиченце бе прегазено и убито от украинската армия в КОнстантиновка. Нещо по въпроса да публикувате?

Константиновка. Бойна десантна машина прегази 8-годишно момиченце в Константиновке, който се намира под контрола на украинските военни, предаде Интерфакс. Детето е починало на място.
Под колелата на бойната машина са попаднали още жена и дете в количка, които са настанени в болница.
Властите изясняват причините за произшествието.

https://www.youtube.com/watch?v=K5zhqiJ5JY4

17.03 2015 в 09:44

Тия идиоти кой ги кани тук ? Същите като тях ?