Чарлз Трети лиши по-малкия си син от дом във Великобритания

OFFNews 01 март 2023 в 20:48 6731 1

кралят

Снимка Getty images

Чарлз Трети

Принц Хари и съпругата му Меган вече нямат дом във Великобритания, след като Чарлз Трети им е отнел резиденцията Фрогмор котидж, съобщиха АФП и Ройтерс, като се позоваха на британските медии.

По-малкият син на краля заедно със семейство си се премести да живее в САЩ.

Чарлз Трети е взел решението, след като Хари публикува мемоарната си книга, предизвикала сериозна полемика.

Според вестниците "Сън" и "Дейли телеграф", цитирани от БТА, Бъкингамският дворец е изпратил известие за изнасяне на двойката, която напусна Великобритания с гръм и трясък през 2020 г. и оттогава засили атаките си срещу монархията.

Фрогмор котидж - резиденция с пет спални, която се намира близо до замъка Уиндзор, беше предоставена на херцога и херцогинята на Съсекс от Елизабет Втора през 2018 г. като сватбен подарък.

Ремонтът, извършен от двойката, беше за повече от 2 млн. евро за сметка на данъкоплатците. Принц Хари трябваше да възстанови сумата, след като се пресели в родината на съпругата си.

Според в. "Сън" крал Чарлз Трети не е предложил нова резиденция на херцозите на Съсекс, като по този начин ги е лишил от кралско имение, което да използват по време на редките им пътувания до Великобритания. Това решение изглежда като наказание, след като в началото на януари излезе книгата на Хари "Резервен", в която разчиства сметки със семейството си.

Решението на крал Чарлз Трети вероятно ще изостри конфликтите в монархията, докато по-малкият му син оспорва в съда отнемането на специалната полицейска закрила.

Два месеца преди коронацията на краля въпросът за присъствието на Хари и Меган на церемонията все още не е официално решен, въпреки че някои медии съобщават, че са поканени. Според в. "Сън" Чарлз Трети е помолил принц Андрю да живее във Фрогмор котидж, за да намали разходите за живот на по-малкия си брат, който в момента обитава луксозен имот в Уиндзор.

Андрю изпадна в немилост, след като беше обвинен в сексуално насилие и заради приятелството си с покойния американски финансист Джефри Епстийн.

От Бъкингамския дворец не пожелаха да коментират тази информация, въпреки отправено запитване от АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

1

REXX

01.03 2023 в 22:18

Много правилно. Както е казал мъдрия български народ : Който не знае за целува ръка , целува г@з.

А иначе серизно : Когато официално си се отказал от кралските задължения, няма как да ползваш кралските предимства, които на всичкото отгоре са и платени от данъкоплатеца. Да не говорим за недостойната кампания с плюенето по собственото си семейство за пари.
 
X

Да помогнем на украинските деца!