"Моята борба" на Хитлер отново по книжарниците в Германия

Тя цели да унищожи напълно идеологията на Фюрера

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 19:06 24660 13

Адолф Хитлер.

"Моята борба", прочутата книга на Адолф Хитлер, отново ще се появи в немските книжарници над 70 години след смъртта на автора си.

Историците подготвят ново, анотирано издание на нацисткия манифест, което се очаква да излезе през януари 2016 г. Спонсорираният от държавата Мюнхенски институт за съвременна история, смята да издаде творбата веднага след като сегашните ѝ права за публикуване изтекат в края на 2015 г.

Тя ще включва в себе си общо 3700 коментара в добавка към оригиналното съдържание, което ще направи обема на произведението двоен.

От 1925 г. до 1945 г. от книгата са отпечатани над 12 милиона бройки. След края на ВСВ Антантата дава правата за "Моята борба" на Бавария, която отказва да издава повече бройки от нея от уважение към жертвите на Холокоста и техните близки, както и от притеснение, че това може да е в разрез с немския закон.

Оттогава в Германия от нея са отпечатвани само отделни части, като баварското правителство е предупредило, че всеки опит за издаване на пълната версия би бил последван от съдебен иск за непозволено цитиране и подбуждане на расова омраза.

Въпреки това по света има много издания на "Mein Kampf" на всевъзможни езици, а притежанието на самата книга - старо издание на немски или на чужд език - не е подсъдимо.

"Книгата на Хитлер е 800 страници, пълни предимно с антисемитизъм, империалистични нагласи и насилие. За Хитлер насилието е било средство за оцеляване на човека", коментира Кристиан Хартман от института в Мюнхен.

Според него творбата също така е пълна с алюзии и твърдения, които са трудни за разбиране в 21-и век, заради което се налага всяко изречение да бъде критично оценено и обяснено в идното издание. Историците, работещи по книгата, я определят като антихитлеристко издание, целящо да обясни, че идеите на Фюрера не са правилни.

"Искаме да засегнем всяка една... символистична стойност на творбата. Това е опит да унищожим идеологията на Хитлер напълно. Целта на изданието е... да опише контекста на генезиса на вижданията на диктатора, да разкрие мислите и психологическата му нагласа, както и да постави идеите и твърденията му в контраст с модерната наука", пише в сайта на института.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2015 в 00:38

До преди да дойдат боклуците от азия и африка плана на хитлер меркел почти го беше изпълнила.

17.11 2015 в 01:30

http://bio-astrology.com/degree-item/adolf-hitler/

16.11 2015 в 20:02Еми о.к бе човек, казах ви и вчера-значи сме врагове.

А вие ставате все по-сами;)

16.11 2015 в 20:01

Те и комунделите, и арабелите така

16.11 2015 в 19:58

"Стотици , ако не хиляди години "**

Корекция , понеже знам , че спекулаторите само търсят дреболии да омаловажат казаното .


16.11 2015 в 19:53

За световните интересчии смяната на една екстремна крайност с друга , може да се смята за "попадение в десетката" . Понеже ако света е в мир , то значи е и в подем , хората почват да знаят повече от колкото трябва, да задават въпроси и да се съмняват в истинността и правотата на властимащата класа . Затова и никога няма да видим света обединен под една идея , нещо което не е много трудно след като фундамента за това събитие е закодиран във всяко едно човешко същество по рождение . Защото е ясно , че децата не се раждат религиозни , не се раждат с политически различия , не се раждат и мразейки . Но всичко в този свят се прави еднопосочно пропито от двоен стандарт . Само гейовете имат право на либерализъм , само цветнокожите могат да бъдат обект на расизъм , за това всички други които не са съгласни почват да губят правата за които са се борили хора стотици хиляди години в Европа . Либерализма и толерантността са само оръжие в ръцете на тези които искат света на колене ......

16.11 2015 в 19:52Аз съм просто човек.И симпатизирам на всички нормални хора, и ненавиждам вас-лъжците, егоистите и лицемерите.

16.11 2015 в 19:50

Нула, ти комунист ли си сега или джихадист?

16.11 2015 в 19:39До арийците под и над мене-

Колеги, ако наистина сте чели тази книга, щяхте на знаете че чифутите в нея се споменават доста рядко, за разлика от социалистите и комунистите.

16.11 2015 в 19:35

Евреите наистина са се осрали -3700 коментара, удвоявайки обема на книгата...

Пази Боже да не прочете някой нещо в чист вид и да си направи сам изводи..

Книгата иначе е наистина тегава за четене. Ако ви обземе интелектуално любопитство за другата гледната точка, която никога не ви е представяна в училище или медиите, препоръчвам филмът "Adolf Hitler - The Greatest Story Never Told". Има го по торенти, от тубата го свалиха евреите.

6 часа и нещо е и се изнизват неусетно.