Бунт на мобилизирани в руската армия. 400 души отказаха да се качат във влак за фронта (видео)

Красимир Крумов Последна промяна на 06 октомври 2022 в 08:49 50625 18

С вдигнати автомати 400 мобилизирани отказаха да се качат във влака, който трябва да ги откара на фронта.

Снимка Двач

С вдигнати автомати 400 мобилизирани отказаха да се качат във влака, който трябва да ги откара на фронта.

Свежо мобилизирани бойци на руската армия обявиха бунт и неподчинение и поискаха намеса на държавата, за да бъдат решени проблемите им. 400 души отказаха да се качат във влак, който трябваше да ги отведе на фронта и казаха, че няма да заминат никъде. Самите войници разпространиха няколко клипа, с чиято помощ очакват реакция на политическото ръководство, след като се срещнали с лошо отношение от страна на командирите и нередности при оформянето им като военнослужещи и раздаването на оръжие.

Във видеозаписите бойците разказват за условията, които царуват след мобилизацията, и за огромни мобилизационни и логистични проблеми на руската армия, за които пропагандистите доскоро мълчаха, но вече започнаха да ги споменават в авторските си програми. Вижда се обаче и друго – доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията, оплакват се от обичайни военни несгоди като спане в гората и без палатка, каквото по принцип ги очаква и на фронта. Боен дух липсва.

Ето разказът на един от недоволните:

„Добър ден. Казвам се Антон Алексеевич Коврижник. Мобилизираха ме от военното окръжие. Отидох, получих си повиквателната, изпратиха ме в Първа таманска дивизия, първи танков батальон, трета рота, мотострелкова. Без да съм подписал никакви документи, ни раздадоха автомати, автоматите не са вписани във военната книжка. Във военната книжка няма никакви печати, по никакъв начин не са оформени официално. Заплата, банкови карти, сметки не са открити, нищо не е активирано, разхвърлят ни, мамка им, по горите. Шест дни живяхме в окопи, които сами копахме, палатки – х*й, нищо не дават, живяхме в землянки. В момента 400 души стоим и никъде нямаме намерение да заминаваме. Да вървят всички на м***ата си. Ние очакваме помощ от вас, от държавата, да де, ако на вас може да се разчита. Информацията ви я предадох. Сега тука ни пращат три танка. Ние протестираме, стачкуваме, нямаме намерение да тръгваме никъде, дойдоха тука вече три БТР-а, мамка им, с картечници и с, мамка им, оръдия“.

В друг клип от същия протест се казва, че действията на командирите по отношение на раздаването на оръжие без подпис и документи са престъпления по руския наказателен кодекс. Мобилизираните се оплакват от скотско отношение на офицерите към тях. В записа войниците се надвикват един друг.

„Подготовката ни в крайна сметка е нула.“

„ Плюскаме това, което си купуваме, изхарчихме огромно количество мангизи, просто за да се нахраним. Да не говорим за амунициите. Купихме си бронежилетки сами. Дадоха ни боен комплект – бойни патрони. Намерени в поделението. Просто намерени.“

„Половината рота са психически неуравновесени. Никаква медицинска комисия не е имало никъде. Още в първия ден и втория и третия живяхме на улицата.“

„90 процента от хората, които са тук, са болни.“

„Покажете оръжието. Въоръжението е от 70-те и 80-те години. По-голямата част от личния състав няма нито каски, нито жилетки.“

„Всички са с температура, има хора с пневмония.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1769

18

Е как ще се качат на влака?!?
Ами ако мине по Кримския мост?

-8833

17

order4

07.10 2022 в 18:55

Сичката им хибридия е такава....

Бившият омбудсман на Украйна Людмила Денисова направи шокиращо признание във видео разговор с двамата руски шегаджии Вован и Лексус, които се представиха за бившия посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол.

Видео от разговора беше публикувано в Телеграм-канала на Вован и Лексус, които станаха популярни с шегите си със световни личности, включително високопоставени политици по света. Двамата уговарят разговори със събеседниците си, като се представят за някой друг.

Мислейки, че разговаря с бившия американски посланик, Людмила Денисова споделя в разговора, че украинското разузнаване я е принудило да разказва множество фалшификати за руската армия......

-76

16

Johnny B Goode

06.10 2022 в 16:49

Нищо не разбирате вие.
Ще излети Великата Армада от 4 000 самолета, ще бъде изстрелян Сармата (оня единия, дето го разкарват като панаирджийска мечка по парадите). След това ще почнат едни високоточкови, безаналогови и т.н. удари, и накрая ще минат 2 милиона от новомобилизираната пехота (по джапанки). Абе втората армия в света е това, не е шега работа. Само на Горна Волта е по-страшна.

Нали така, бай Пешко от Пернишко?

15868

15

поп Дръвчо

06.10 2022 в 16:10

10 автомата, глупости.

То 1 стига за да си гръмнеш военния комисар дето ти е искал подкуп и старшинката дето ти е продал оръжието и екипировката.

Ама и да им дойде такъв акъл, то ще е по-натам.

1320

14

хr4

06.10 2022 в 13:17

Дали са им пушки, ама друг път. Кюреци са им дали...В цялата тумба я имаше десет автомата, я не.

15868

13

поп Дръвчо

06.10 2022 в 12:51

Слънчо, народ който може това което ти предлагаш няма да стигне до това положение.

-150

12

редовно четящ

06.10 2022 в 11:08

Овцете не искат в кланицата! Досега блееха възторжено при вида на фюрера си, но когато работата опря до з@дника им, нещата се обръщат!

1000

11

Слънце

06.10 2022 в 10:37

е какво чакат, дали са им оръжие и то не зачислено никъде, кръгом марш към Кремъл, ако не разбират какъв шанс имат то нека мрат в окопите

6377

10

Zlatko

06.10 2022 в 09:50

Къде са? Чакат си по мейла, текста подготвен от Митрофанова, поръчан от Кремъл. Я кажат нещо “некоректно” я са изгубили дневните копейки!

3135

9

alfakentavur

06.10 2022 в 09:43

Един проблем са имали германците - липсата на пътна настилка и безпутицата. Което всъщност е спасило орките, иначе Маска в щяла да падне и то месеци по-рано.