Бронетранспортьори и водни оръдия пазят Триумфалната арка

OFFNews 30 март 2019 в 12:47 3584 0

Парижките власти са увеличили мерките за сигурност в столицата и на входовете ѝ във връзка с протестните действия на "жълтите жилетки", насрочени за събота. Според кореспондента на ТАСС в града са създадени няколко охранителни периметра, а по централните улици патрулират тежко въоръжени полицейски части, предава Агенция "Фокус".

На Триумфалната арка има два бронетранспортьора, водни оръдия и около 60 полицейски коли. На главния булевард на Париж - Шанз-Елизе - в различни части на града се намират около 20 полицейски автобуса.

Долната част на емблематичния булевард, популярна сред туристите, е блокирана, както и мостът „Александър III“, който води към нея.

Допълнителни мерки за сигурност се прилагат и в райони, където се намират държавни служби. В близост до двореца „Бурбон“, където заседават членове на Народното събрание (долната камара на парламента) има шест жандармерийски автобуса.

Столичната полицейска префектура е поставила подсилени постове на главните входове в Париж. Правоприлагащите органи по заповед на властите проверяват всички подозрителни автомобили, влизащи в града.

В допълнение към Париж, тази събота протести се очакват в Марсилия, Кан, Руан, Страсбург, Ница.

Протестите в Авиньон, Тулуза и Руан са забранени от властите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови