Брюксел попари надеждите на Камерън за нови ограничения

Елица Мартинова 12 януари 2014 в 12:31 1361 1

Мартин Шулц
Мартин Шулц

Брюксел отблъсна опитите на Великобритания да напише нови правила за свободната миграция в Европейския съюз, пише The Observer.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че гледа сериозно на призивите, които Великобритания отправя. Той обаче подчерта, че че идеята парламентът да внесе корекции в правилата за свободно придвижване из ЕС, е недопустима.

С това ръководството на Европарламента попари надеждите на британския премиер Дейвид Камерън, който в края на миналата година заяви, че желае страната му да има последната дума при определянето на миграционните правила за границите си.

Председателят на парламента е категоричен, че подобно предложение няма как да бъде инициирано от ЕП и обясни, че за да има успех, начинанието на Великобритания трябва да бъде подкрепено единодушно от всики, а това е почти невъзможно.

Шулц все пак протегна дипломатическа ръка към управляващите във Великобритания, като подчерта, че се надява страната да има активни позиции и да взема участие във формирането на европейските политики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови