Британското разузнаване разпознало екзекутора на Фоули

ОFFNews 22 август 2014 в 16:17 4140 6

Джеймс Фоули, малко преди да бъде обезглавен.

Снимка Reuters.

Джеймс Фоули, малко преди да бъде обезглавен.

Лекар в Източен Лондон, обвинен в миналото за отвличане на западни журналисти в Сирия, може да познава джихадиста, който обезглави американския журналист Джеймс Фоули, пишат медиите на острова, цитирайки изтоници на британското разузнаване.

Шаджул Ислам е арестуван и обвинен в отвличане на британския журналист Джон Кантли през 2012-а година, но бива освободен,защото делото се проваля заради неспособността на Кантли да даде показания.

Ислам винаги е пледирал за невинност и обяснява престоят си в Сирия с желанието си да практива, като лекува жертви на гражданската война. Неговият брат Разул Ислам обаче също е пътувал до Сирия и се предполага, че се сражава на страната на "Ислямска държава".

Миналата вечер стана ясно, че Разул е в списъка на тайните служби с издирвани британски джихадисти и отговаря на описанието на убиеца на Джеймс Фоули.

Шаджул Ислам и още един мъж от Източен Лондон са единствените британци, обвинявани някога в отвличане на западни граждани в Сирия. Следователите се опитват да получат информация от двамата, която да разкрие самоличността на убиеца на Фоули.

Следствието работи и по още две версии, като другите заподозрени също са от британската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!