Бременни японки получили замърсени маски от властта

OFFNews 19 април 2020 в 13:21 3425 0

Бременни японки са получили от правителството предпазни маски срещу коронавируса, които са с замърсени с прах и петна. Оплаквания са подадени от 80 общини, съобщи АП. 

Маските са направени от непотребни парчета плат, много от тях са с размери, които не позволяват да бъдат покрити едновременно устата и носа на носещите ги. 

Замърсените маски са част от общо половин милион, които правителството на премиера Шинздо Абе започна да разпраща приоритетно на бременните жени в страната миналата седмица, уточнява БТА. На 1 април Абе обяви план да се изпращат по пощата по две маски на всяко от 50-те милиона домакинства в Япония на фона на недостиг на защитни средства.

Правителството на Абе е критикувано и за други свои мерки срещу COVID-19, които хората определят като недостатъчни и закъснели. 

Преди три дни Абе обяви извънредно положение в цялата страна до 6 май. В Япония са регистрирани над 10 000 заразени с коронавирус, над 170 починаха от инфекцията, а само за последното денонощие са установени нови 568 души с COVID-19. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови