Борисов: КЕВР е независима, ако не харесват Иванов, да търсим решение

OFFNews 28 юни 2018 в 17:12 1925 0

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е независима организация в лицето на Иван Иванов. Ако не го харесват, да предлагат в парламента, да търсим решение.

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел решението на БСП да внесе сигнал срещу шефа на КЕВР до главния прокурор Сотир Цацаров и предложение до парламента да освободи Иванов от длъжността му. 

"Всички знаят, че Иван Иванов беше депутат от ДСБ - партията на Иван Костов. Затова тогава, когато парламентът решаваше преди няколко години действително да е независим регулатор и той ни трябва да е такъв - дали ще е Иван Иванов, или „х“, или от БСП, но на всеки управляващ му трябва независим регулатор", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Ето сега се вдига цената на природния газ. Няма как да се вдигне на целия свят природния газ, а в България да поевтинее, след като нямаме добив, продължи той.

"Спряхме шистов газ, концесии за добив на газ в Добричко, изпълнихме това, което хората искат, и вносът се вдига с толкова процента. Как да се запази цената? Другият вариант е от данъкоплатците да дотираме тази цена", подчерта Борисов.

"По никакъв начин към КЕВР в момента ние нямаме отношение. Тя действително в лицето на Иван Иванов е независима организация. Ако не го харесват, да предлагат в парламента, да търсим решение, но когато дадат сметките КЕВР, всички трябва да ги приемаме, защото това е независим орган“, каза още премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови