Болдуин за фаталната стрелба: Това се случва веднъж на трилион пъти

OFFNews 31 октомври 2021 в 09:01 3642 2

Американската звезда Алек Болдуин говори за пръв път за фаталната стрелба, при който уби оператор и рани режисьор с реквизитен пистолет. 

"Шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на снимки е един на трилион пъти", каза Болдуин, цитиран от Асошиейтед прес. 

Актьорът сподели, че операторът Хелина Хътчинс е била негова приятелка. "Ние бяхме много добре смазан екип и снимахме филм, когато стана това ужасно нещо", каза още той. 

Операторката Халина Хътчинс загина, а режисьорът Джоуел Соуза бе ранен, след като Болдуин стреля с реквизитен пистолет, зареден с бойни патрони, по време на репетиция на снимачната площадка на 21 октомври. Инцидентът се е случил по време на снимки край град Санта Фе на уестърна "Rust".

Преди да стреля, актьорът е получил уверения, че оръжието е безопасно. На никого не са повдигнати обвинения. Не е ясно как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка, предаде Ройтерс. Дни по-късно от полицията обявиха, че на снимачната площадка е имало над 100 души и за момента е невъзможно да се каже кой е сложил бойния патрон сред халосните.

Болдуин каза още, че не може да коментира станалото заради течащото разследване. Той заяви, че се е срещнал със съпруга на Хътчинс. "Той е в шок, имат 9-годишен син. В постоянен контакт сме, защото сме много разтревожени за семейството му", добави Болдуин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

patrik

01.11 2021 в 20:06

Не познаване на военната професия.Особенно в българската казарма.Не десетки а стотици случаи на произведен изстрел и не рядко завършил със смъртен случай.Поне ведъж месечно при развод командирите четяха пред личния състав сводка с аналогичен на кинаджията случаи.При почистване на личното оръжие незнайно как се произвеждаше случаен и неочакван изстрел.Нищо неочаквано.Най простото нещо е проверка преди употреба на оръжие.Още от нашите деди е останала поговорката.Празна пушка веднъж гърми но мечка трепе

11300

1

yoghurt

31.10 2021 в 14:11

Лъха на лицемерие, “разтревожени сме за семейството му” , “един на трилион пъти”, сякаш е лотария...