Бившият главен стратег на Тръмп напуска сайта Брайтбарт след критики към президента

OFFNews 10 януари 2018 в 08:57 3270 0

Бившият главен стратег на Белия дом Стивън Банън напуска ръководството на десния уебсайт "Брайтбарт нюз" след публикуването на критични изказвания за президента на САЩ Доналд Тръмп и антуража му в книгата "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп" на Майкъл Улф, съобщиха световните агенции.

Генералният директор на "Брайтбарт нюз" Лари Солов обяви оттеглянето на Банън от поста на изпълнителен председател на съвета на директорите, в съобщение на сайта.

"Стив е ценна част от нашето наследство и ние винаги ще сме благодарни за неговия принос и за това, което ни помогна да постигнем", се казва в съобщението, цитирано от ДПА.

Банън, който напусна поста си в Белия дом през август, заяви, че е горд от това, което "екипът на "Брайтбарт" е постигнал в толкова кратък период в изграждането на новинарска платформа от световна класа".

В книгата Банън е цитиран да казва, че смята за "предателска" и "непатриотична" скандалната среща на Доналд Тръмп-младши - Джаред Къшнър, и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 г. в "Тръмп тауър". Доналд Тръмп реагира гневно, заявявайки, че Банън си е "загубил ума".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !